Олаф Шолц вероятно няма да успее да постигне целите си

...
Олаф Шолц вероятно няма да успее да постигне целите си
Коментари Харесай

Пукнатини в „леопардовата коалиция“ – Дания и Холандия няма да доставят танкове на Украйна

Олаф Шолц евентуално няма да успее да реализира задачите си при образуването на обединението за снабдяване на Украйна на танкове Leopard 2, написа в. " Велт ". Междувременно прекалено много страни се отдръпнаха. В резултат на това Германия се оказва в роля, която в никакъв случай не е желала да бъде.

В рамките на няколко седмици ролята на Германия се промени трагично. Дълго време немското държавно управление слагаше спирачки на доставките на танкове - и беше подложено на критика в интернационален проект, изключително от Украйна и Полша. След това настъпи повратният миг - немското държавно управление разгласи, че ще образува огромна европейска коалиция за Leopard 2. Но в нея се отварят дълбоки пукнатини - и един взор върху цифрите го демонстрира: Берлин към този момент не може да се приближи до основаването на алианс в в началото планувания мащаб ( " леопардовата коалиция " включва Германия, Дания, Испания, Канада, Нидерландия, Норвегия, Полша и Португалия), написа изданието.

Дания и Нидерландия са решили да не доставят немски танкове Leopard 2 на Украйна, оповестява в " Велт ".

В отговора на холандските управляващи на запитването на вестника се споделя, че това решение е взето " след деликатно координиране сред Холандия и Германия. Източници на " Велт " в датското държавно управление (то разполага с 44 съвременни танка Leopard 2 A7) са декларирали, че страната няма да ги съобщи на Киев.

" Велт " отбелязва, че Нидерландия и Дания ще поемат част от разноските за ремонт на 100 танка Leopard 1 от запасите на немската индустрия. Самите Нидерландия и Дания не разполагат с такива танкове.

В края на януари холандският министър председател Марк Рюте съобщи, че холандските управляващи обмислят да дават на Украйна 18 танка Leopard 2, взети на лизинг от Германия. В този случай Нидерландия ще би трябвало да ги откупи назад.

На 25 януари Германия публично разгласи предаването на танкове Leopard 2 на Украйна. Берлин ще трансферира на Киев 14 танка Leopard 2 A6, като първите от тях ще бъдат доставени на Украйна в границите на три месеца. Според Блумбърг Германия и други съдружници на Украйна са се договорили да трансферират 112 танка Leopard 2 на украинските въоръжени сили.

На 7 февруари немското министерство на защитата заяви, че немски отбранителни компании са получили лицензи за експорт на 178 танка Leopard 1 A5 за Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР