Окуражени от данните за затихване на епидемията от новия коронавирус,

...
Окуражени от данните за затихване на епидемията от новия коронавирус,
Коментари Харесай

Епидемията в Европа отминава, ограниченията падат

Окуражени от данните за затихване на епидемията от новия ковид, от през днешния ден редица страни в Европа минаха към идващ стадий в облекчение на въведените ограничаващи противоепидемични ограничения.

Италия форсира свалянето на карантинните ограничения, като през днешния ден редица дребни и огромни нехранителни магазини възобновяват работа, откакто бяха затворени за два месеца. Барове и заведения за хранене, чието отваряне беше в началото оповестено за 1 юни, също възобновяват активността си, най-много в Рим, оповестиха локални медии.

Правителството дефинира в събота общите правила за сигурност, които би трябвало да се съблюдават от 18 май. Икономическите, индустриалните и обществени действия би трябвало да се правят в сходство с правилата за понижаване на риска от заразяване във въпросния бранш. Впоследстив 20-те италиански области би трябвало да ги приложат според от локалните специфики.

В събота италианското държавно управление разгласи, че ще отвори границите си за туристи от Европейски Съюз от 3 юни. Целта е да се избави летният сезон, защото туризмът е един от главните браншове на италианската стопанска система с към 13 % от брутния вътрешен артикул.

След като някои тези ограничения бяха авансово оповестени от медиите, от началото на седмицата притежателите и шефовете на питейни заведения, заведения за хранене и магазини в италианската столица започнаха да се приготвят за обновяване на работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР