Окупацията не е освобождение!, Сталин не е освободител, Освобождение? Не,

...
Окупацията не е освобождение!, Сталин не е освободител, Освобождение? Не,
Коментари Харесай

Червената армия бе решителна помощ преди 1989 г., защо сега да е освободителна?

" Окупацията не е избавление! ", " Сталин не е избавител ", " Освобождение? Не, нагла окупация " .

С такива плакати, само че извън бе открита изложбата в постройката на Руския информационно-културен център, която провокира дипломатическия скандал сред двете страни предходната седмица . За откриването изложбата към този момент носеше и ново заглавие, друго от " Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма ".

Протестът пред Руския информационно-културен център бе проведен от Български земеделски народен съюз, чийто водач Николай Ненчев удостовери изрично, че " окупацията не е избавление ".

" Защо не обявихте война през септември 1944 година ", " Окупацията не е избавление ", " Сталин не е избавител " , гласят част от транспарантите.

Капитан, първи сан от запаса Васил Данов разяснява пред news.bg, че сходни изложения и идеологически тези не са издигнати даже и по времето на Тодор Живков даже, защото тогава тезата е, че социалистическата гражданска война стартира от партизаните и комунистическата партия и се организира с решаващата помощ на Съюз на съветските социалистически републики . " 30 години след измененията ни сервират нов вид, че те са ни освободили, разясни Данов.

Според Данов самите руснаци не имат вяра в тази теза и това се демонстрира от обстоятелството, че са сменили наименованието на изложбата. Меката, само че обективна и почтена декларация на Министерство на външните работи можела да бъде и по-твърда, счита Данов. Той уточни, че взаимоотношенията сред България и Русия не са студени, а по-скоро са като " улица с едностранно придвижване ".

По думите му научените уроци от 9 септември 1944 година са доста, само че най-много да не имаме вяра на подправени кумири и да не имаме вяра на руската агитация. Според Данов към момента ни ръководят просъветски и прокомунистически партии, проруски президент и държавно управление с проруски министри.

От нас постоянно е било взимано - запаси, хора и пари , а сега не престават едностранните връзки с ужасяващ боязън и зависимости от страна на българските ръководещи: " Докато не се промени ръководещият хайлайф, ние ще се усещаме маломерни, комплексирани, по отношение на " великата " Русия " , която може да ни заплаши с нещо. "

Според Данов продължава политиката " тако и вако ".
 Макаров настоя да се гледат същинските материали за Червената войска
Макаров настоя да се гледат същинските материали за Червената войска

По думите му с помощта на Съветския съюз е станало допустимо да се въоръжи българската войска

От своя страна водачът на Български земеделски народен съюз Николай Ненчев разяснява за News.bg, че претекст за митинга е историческата истина , която би трябвало да стане притежание за всички. Той смята, че изложбата е на първо място провокация към българската държавност и избора на България да бъде част от Европейски Съюз и НАТО.

По думите на някогашния боен министър това е една историческа неправда, която не може да бъде подмината от българското общество. Ненчев желае да бъде показана другата, друга позиция против една ужасяваща операция, която дълго време съумява да се наложи измежду българското общество.

Той не желае и да си намерения вид дипломатическият спор сред България и Русия да бъде употребен като оръжие за локалните избори. Според Ненчев няма кой да повярва, че една страна се пробва да освободи друга страна, като я окупира. Според Български земеделски народен съюз в цялата човешка история няма случай някой да е оповестил война на друга страна и да твърди, че я е освободил . Войната, която Съветският съюз ни афишира, няма нищо общо с войната против нацизма.

Нахлуването на Червената войска в страната ни разрешава на ретроградната Българска комунистическа партия да стартира безогледни репресии, да потъпче възраждащия се парламентарен ред. В резултат на руската окупация беше погубен елитът на нацията. Десетки хиляди се включиха в най-голямата опозиция за отстояване на демокрацията в цяла Източна Европа - Горянското придвижване, споделиха още протестиращите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР