Октомври-ноември е най-подходящото време да се имунизираме, за да сме

...
Октомври-ноември е най-подходящото време да се имунизираме, за да сме
Коментари Харесай

Скоро може да има безплатни противогрипни ваксини за хората над 65 години

Октомври-ноември е най-подходящото време да се имунизираме, с цел да сме предпазени от грипа през януари. Това сподели националният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.
Кунчев предложи ваксина за по-възрастните хора и посочи, че няма проблем да се слага ваксина поради възрастта или хронични болести. Имаме предпочитание имунизациите да са безвъзмездни за хора над 65 години, програмата е направена, към този момент зависи от Министерския съвет, само че може да се случи най-рано за идващия сезон – есента на 2019 година, стана ясно от думите на Кунчев пред Нова телевизия.
Ангел Кунчев разгласи, че предходната година доминирали грипните варианти B, което означавало, че тривалентна ваксина нямало да свърши работа. Затова е значимо да се знае и кое е преобладаващо що се отнася до вариантите на грипа – с цел да изберем подобаваща ваксина.
Държавният здравен контрольор предизвести и, че не счита за нужно да почнем занапред да се тъпчем с витамини – да вземем за пример витамин C. Той категорично уточни, че банкет на повече витамини би трябвало да е координиран с доктор.
В близко бъдеще Кунчев видя като сериозен проблем устойчивостта към бактерии – поради несъразмерния банкет на антибиотици. Нямаме нова група молекули, които да противопоставим на вирусите, сподели той. Не пийте антибиотик без рецепта. Ако пиете, пийте тъкмо както ви го е предписал вашият доктор и за колкото дни го е предписал. Не пийте непознат антибиотик – и такива случаи има, и не изхвърляйте антибиотик в природата, приключи Кунчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР