Октомври беше добър месец, в който освен че станахме свидетели

...
Октомври беше добър месец, в който освен че станахме свидетели
Коментари Харесай

Стъпканото сърце на Шакира; Том Ханкс, какъвто не сме го виждали, и още

Октомври беше добър месец, в който като се изключи че станахме очевидци на някои незабравими музикални моменти, имахме мотиви и да отбележим в календарите си нови кино и телевизионни министър председатели, чиито филмови откъси видяхме.

МУЗИКА

Тейлър Суифт издаде десетата си музикална сбирка, озаглавена “Midnights ” . Идеята да събере в нея страсти и прекарвания, които ни държат будни нощем, ѝ донесе незабравим връх – 32-годишната певица се трансформира в първия актьор, който окупира напълно със свои песни Топ 10 на класацията Billboard Hot 100 – всички те част от новия албум.



След клипа към първия сингъл от него – “Anti-Hero ” , гледахме и този на  “Bejewelled ” , още веднъж режисиран от самата Тейлър. Тук тя влиза в ролята на Пепеляшка, до момента в който Лора Дърн играе мащехата, девойките от HAIM гледаме като злите сестри, а Дита декор Тийз предава на певицата урок по пародия.



След шестгодишна пауза от музиката,  няколко мултимилионни предприемачески инициативи посред им и раждането на първо дете, Риана направи дълго чаканото си завръщане към музиката . Поводът е филмът „ Черната пантера: Уаканда вечно “ , за който 34-годишната звезда записа нежната балада “Lift Me Up ” . Освен че разрешава вокалите ѝ да изпъкнат, песента е описвана от почитателите като „ красиво посвещение на Чадуик Боузман “, отишъл си на 43-годишна възраст през 2020 година, откакто изигра Черната пантера в няколко кино лентата на Marvel.



Шакира популяризира взаимния си сингъл с рапъра Ozuna – “Monotonía ” , който е първата издадена ария след раздялата с дългогодишния си сътрудник Жерар Пике. След като призна, че в идния си албум излива болката си, няма по какъв начин публиката да не гледа на парчето като автобиографично. Докато в текста 45-годишната изпълнителка показва монотонността като виновница за края на една обич, в фрагментите от видеото изстрел откъсва сърцето ѝ, което по-късно хората стъпкват по улицата .



КИНО

Феновете на сериала „ Короната “ най-сетне получиха филмов откъс на пети сезон, който излиза в Netlfix на 9 ноември. Новите епизоди дават обещание да бъдат по-драматични от всеки път, като наблюдават събитията в английското кралско семейство през 90-те години – измежду тях е пожарът, опустошил Бъкингамският замък, и краят на брака сред принцеса Даяна и принц Чарлз, в чиито функции този път влизат Елизабет Дебики и Доминик Уест. Начело застава и Имелда Стонтън като старата кралица Елизабет дружно с Джонатан Прайс в облика на принц Филип.



След като тази година завоюва „ Оскар “ за основна мъжка роля, (макар и хората да помнят церемонията с ), Уил Смит още веднъж може да се окаже заслужен да се надпреварва за статуетката. Заявка 54-годишният артист прави с ролята си на негър плебей през XIX век в Луизиана , който съумява да избяга и да се причисли в Гражданската война сред Севера и Юга. “Emancipation ” е въодушевен от същинската история на Гордън, чиито фотоси по-късно дават визия за побоя, понасян от робите в южните щати. Историческият екшън трилър, както го разказват от Apple TV+, излиза в платформата на 9 декември.



Свикнали сме със симпатичните облици на Том Ханкс , само че откакто изигра алчният управител на Краля на рока в „ Елвис “, в този момент ни следва да го гледаме и като ядосано старче (или по-скоро чичо, тъй като не му даваме 66 години, на колкото в действителност е). „ Мъж на име Ото “ е акомодация на шведския разказ на Фредерик Бакман „ Човек на име Уве “, който споделя за вдовец, трансформирал се в най-намръщения комшия, който можем да си представим . Наскоро нанесло се в квартала семейство обаче ще му потвърди, че никой не може да се оправя самичък с живота, колкото и да му се ще да отблъсква другите.



ОЩЕ

В началото на октомври всички говореха за Бела Хадид и роклята, основана със спрей , която френската марка Coperni показа по време на шоуто си, част от Седмицата на модата в Париж. Повече за незабравимия миг, който провокира полюсни мнения, прочетете .

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР