Октавио е първото попълнение на ЦСКА 1948 преди старта на

...
Октавио е първото попълнение на ЦСКА 1948 преди старта на
Коментари Харесай

Октавио е първото попълнение на ЦСКА 1948

Октавио е първото попълнение на ЦСКА 1948 преди старта на сезон 2022/23. Бившият футболист на Фиорентина подписа контракта си в клубния офис и театралничи пред камерите и фотоапаратите с новата екипировка на „ армейците “ за идната акция.

28-годишният бразилски атакуващ полузащитник за последно пази цветовете на Локомотив София, за който през сезон 2021/22 записа общо 29 мача в Първа лига и шампионата за Купата на България, в които вкара 9 гола и добави 3 асистенции.

Октавио беше измежду водачите на „ железничарите “ и с положителните си изяви през акцията се отличи като един от най-техничните и изобретателни халфове в елита. В България той е играл още за Берое, като за старозагорци има 37 дуела и 4 гола.

Преди това в кариерата си е носил екипите на бразилските Ботафого, Натал, Тупи, Волта Редонда и Перилима, както и на италианския Фиорентина и на белгийския Беершот.

Октавио е първенец на Кариока Серия А и на бразилската Серия Б с Ботафого. По това време в състава на „ черно-белите “ в центъра на терена играе един до друг с четирикратения притежател на трофея от Шампионската лига и легенда на Реал Мадрид и Милан – Кларънс Зеедорф.

Периодът на полузащитника във Фиорентина пък го среща с още звезди на международния футбол като Мохамед Салах, Хуан Куадрадо, Марио Гомес, Маркос Алонсо, Алберто Джилардино, Алберто Акуилани и доста други.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР