Окситоцинът – хормонът на любовта, който укрепва емоционалната връзка с

...
Окситоцинът – хормонът на любовта, който укрепва емоционалната връзка с
Коментари Харесай

Скоро ще се лекуваме със синтетичен хормона на любовта


Окситоцинът – хормонът на любовта, който укрепва прочувствената връзка с околните ни хора, скоро ще може да се приема външно без опасности от отрицателни последици, каквито съпътстват приема на хормонални препарати . Хормонът се секретира по натурален път в организма в моменти на непосредственост с обичания човек, било то полов сътрудник, дете или родител.

Наред с укрепител на прочувственото ни здраве обаче окситоцинът е основен фактор при протичането и на редица витални процеси. В доста от тях той предизвика отрицателни последици и нарасналата му секреция може да има и своите странични резултати. Според учени от университета в Куийнсленд (Австралия), които създават синтетичен аналог на окситоцина, той няма да предизвика никакви нежелани последици .

Производството на окситоцин е най-интензивно по време на раждането и след раздразнение на зърната на гърдите при кърмене на бебето. Ефектът на хормона в тези моменти е напълно положителен за прочувственото положение на дамата, за построяването на връзката й с бебето и за производството на кърма. Окситоцинът обаче задейства и огромна група рецепроти, отключващи някои нежелани и рискови странични реакции.

При нескончаем интервал с висока секреция на окситоцин може да се появят сърдечносъдови проблеми , аритмия, раздразнение и увреждане на уретрата, вагинално кървене, мощно главоболие, зной, бързо струпване на ненужно тегло и други

Свързани публикации.. Молекули на щастието: Окситоцин 0 Хормони: Окситоцин или хормон на любовта, 1 0 Окситоцин - по кое време се постанова използването му? 0

При основаване на синтетичния аналог на окситоцина австралийските учени модифицират молекулата му до тип, който няма да задейства рецепторите , отключващи появяването на посочените странични резултати. Според учените биологичната потентност на естествения хормон е непокътната и у синтетичния му вид, само че тя ще бъде ориентирана само към подсигуряване на потребните за организма резултати.

Клиничните изследвания досега сочат, че паралелно с облекчаването на родилния развой и укрепването на прочувствените връзки сред сътрудниците в фамилията и техните деца, синтетичният окситоцин ще може да се употребява и за допълнение лекуването на обществени уплахи, тревога, аутизъм, шизофрения и даже мигрена.

Изпитванията на продукта в лабораторни условия към момента не престават, само че по всичко проличава, че резултатите ще разрешат стартирането на продукта в необятна приложимост след приключването им.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР