Оксфордският университет, най-старият в англоезичния свят, планира да продаде първата

...
Оксфордският университет, най-старият в англоезичния свят, планира да продаде първата
Коментари Харесай

Оксфордският университет ще продаде £250 милиона дълг

Оксфордският университет, най-старият в англоезичния свят, възнамерява да продаде първата си емисия облигации - единствено дни откакто получи кредитен рейтинг ААА.

Учебното заведение е наела американската капиталова банка J.P. Morgan и цели да набере най-малко 250 милиона паунда (331.83 милиона долара) с облигации с матуритет 100 години, предава Reuters.

Отделните колежи на Оксфорд и преди са продавали дълг, само че това ще е първият път, в който университетът като цяло ще го направи.

Във вторник Moody " s сложи рейтинг ААА преди предстоящата договорка. С такава оценка са Cambridge, както и Harvard и Stanford.

Ако продажбата мине по-план, тя ще е най-дългосрочната от своя тип и ще стане следващото издаване на дълг от британски университети в последните години, откакто държавното финансиране внезапно понижа.

Някои от тях предизвестиха също по този начин, че излизането на Англия от Европейски Съюз ще навреди на финансите им и те няма да имат достъп до преференциалните проучвателен планове в Европа. Затруднено ще бъде намирането и на квалифицирани фрагменти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР