Окръзите Сан Франциско и Санта Клара в Калифорния заведоха иск

...
Окръзите Сан Франциско и Санта Клара в Калифорния заведоха иск
Коментари Харесай

Калифорния отново е срещу Тръмп за миграцията

Окръзите Сан Франциско и Санта Клара в Калифорния заведоха иск с искане за анулация на имиграционните ограничавания на администрацията на Доналд Тръмп, съобщи юридическият консултант на Санта Уилямс Джеймс Уилямс.

В понеделник администрацията разгласи, че ще прегледа зависимостта на имигранта от множеството държавни обществени помощи при издаване на визи и зелени карти, напомня АП.

Експертите считат, че тази мярка, която ще се ползва от октомври 2019 година, може евентуално да засегне до половината претенденти за зелена карта. Правилото, съгласно което имигрантът не би трябвало да бъде " тежест за обществото ", съществува в Съединени американски щати от XIX-ти век, само че администрацията на Тръмп даде ясна формулировка на тази идея и има намерение да я приложи на процедура.

" Новата заповед на администрацията на Тръмп е противозаконна и неуместно нахлуване против имигранти ", сподели Уилямс. Според него заповедта ще принуди хората да се откажат от нужните им държавни обществени стратегии.

В предишното федералните съдилища неведнъж са спирали имиграционните заповеди на Тръмп. В последна сметка обаче Върховният съд удостовери редица от тях, да вземем за пример краткотрайна възбрана за влизане за жители на няколко страни с преобладаващо мюсюлманско население, които съперниците нарекоха " възбрана за влизане на мюсюлмани ". Въпреки това, даже в случай че актуалното дело не успее, ще са нужни месеци за разглеждане и правосъдният съд може много да забави осъществяването им.

Новите правила на администрацията на президента на Съединени американски щати ще се ползват в граничната работа и Държавния департамент - тъй че при издаването на визи ще се обърне особено внимание на въпроса дали евентуалният преселник ще разчита на обществени помощи. В същото време въпросът дали лицето, влизащо в Съединените щати, ще получи някакви облаги от страната, към този момент участва във формуляра за кандидатстване за виза в Съединени американски щати. В същото време, съгласно вестник Politico, Държавният департамент внезапно е нараснал през последните години броя на отводите за издаване на визи по този аршин - до 12 хиляди отхвърли през 2019 година спрямо 1 хиляда отхвърли през 2016 година

" Отрицателните " фактори няма да включват приемане на помощ от бременни дами, незабавна здравна помощ и помощ за жертви на естествени бедствия. Също по този начин, здравна помощ за лица под 21 години, държавна поддръжка за заеми за възпитаници, стратегия за подслон за бездомни, просветителна помощ, стратегия за подкрепяне на деца в учебна възраст при приемане на гратис учебно хранене няма да бъдат лимитирани. /lamqta.com
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР