Окръжният съдия Симеон Михов и районният съдия Стоян Мутафчиев изнесоха

...
Окръжният съдия Симеон Михов и районният съдия Стоян Мутафчиев изнесоха
Коментари Харесай

Окръжен и районен съд с открити уроци в бургаска гимназия

Окръжният арбитър Симеон Михов и районният арбитър Стоян Мутафчиев изнесоха открити уроци в Професионална гимназия по електротехника и електроника " Константин Фотинов ". Визитите са част от Образователната стратегия " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури ", която реализират взаимно Окръжен и Районен съд – Бургас. Бяха показани тематиките за разделянето на управляващите съгласно Конституцията на Република България и домашното принуждение над малолетни и малолетни и ограниченията за отбрана на правата на жертвите.

 Според арбитър Мутафчиев, предварителната защита е доста значима за осъзнаването и битката на обществото със случаи на домашно принуждение. " Тази тематика визира моралните полезности и общуването посред ни ", разяснява лекторът. Лекторът показа пред десетокласниците разнообразни хипотези на домашно принуждение, в това число и на психическо такова, които преглежда Законът за отбрана от домашното принуждение и по какъв начин съдът действа при демонстрация на сходни случаи.

 Окръжният магистрат Симеон Михов гостува на възпитаници от различен 10 клас, като показа правилото на разделяне на управляващите – законодателна, изпълнителна и правосъдна, в нашата страна. " Република България е демократична и правова страна, като висш закон на страната е Конституцията, който е главният принцип на държавността ни ", сподели пред младежите арбитър Михов.

 Учениците получиха като подарък книжно издание на Конституцията на Република България и просветителни брошури за правосъдната власт, обезпечени от Висшия правосъден съвет.

Откритите уроци не престават. Утре, районният магистрат Анатоли Бобоков ще гостува в Немската езикова гимназия с тематиката за наркотичните субстанции и закононарушенията, осъществявани от наркозависими лица.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР