Окръжният съд във Велико Търново постанови 3 години условно с

...
Окръжният съд във Велико Търново постанови 3 години условно с
Коментари Харесай

Условна присъда за убийство

Окръжният съд във Велико Търново постанови 3 години условно с 5-годишен изпитателен период за сина на преподавателска фамилия, който предизвикал гибелта на мъж без причина. Магистратите в петък отредиха още Любомир Дерменджиев да заплати 100 000 лв. кръвнина на зачернената майка на жертвата, както и разходи по делото от 4500 лв., оповестява в. "Борба ".

20-годишният студент в София, наследник на преподавателско семейство, бе изправен пред Темида по обвиняване на Окръжната прокуратура в остарялата столица. Според обвиняването младежът нанесъл удар с пестник в главата, който повалил Христомир Владимиров на земята и му предизвикал тежка черепно-мозъчна контузия. Двадесет дни по-късно потърпевшият умрял във великотърновската болница, като от самото начало е бил в кома. Деянието бе квалифицирано от държавното обвиняване като „ причиняване на гибел по несъобразителност “. Драмата се разиграва на 5 януари 2017 година Беднякът Христомир Владимиров бил атакуван край дома си на ул. „ Венета Ботева “ във Велико Търново. По това време 48-годишният мъж разхождал двете си кучета.

Група младежи го помислили за ром и се нахвърлили върху него, а един от тях го пребил грубо. Христомир в продължение на 20 дни бил в кома. Поради болест мъжът живеел в последна беднотия с майка си Рени Ненова. За делото като цивилен просител 70-годишната жена получи безвъзмездна адвокатска помощ от колегията в остарялата столица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР