Окръжният съд във Велико Търново постанови 3 години условно с

...
Окръжният съд във Велико Търново постанови 3 години условно с
Коментари Харесай

Шок във Велико Търново: Студентът Любо, който уби с един удар Христомир, получи условна присъда!

Окръжният съд във Велико Търново постанови 3 години условно с 5-годишен изпитателен период за сина на преподавателска фамилия, който предизвикал гибелта на мъж без причина. Магистратите в петък отредиха още Любомир Дерменджиев да заплати 100 000 лв. кръвнина на зачернената майка на жертвата, както и разходи по делото от 4500 лв., оповестява " Борба ".

20-годишният студент в София, наследник на преподавателско семейство, бе изправен пред Темида по обвиняване на Окръжната прокуратура в остарялата столица. Според обвиняването младежът нанесъл удар с пестник в главата, който повалил Христомир Владимиров на земята и му предизвикал тежка черепно-мозъчна контузия. Двадесет дни по-късно потърпевшият умрял във великотърновската болница, като от самото начало е бил в кома. Деянието бе квалифицирано от държавното обвиняване като „ причиняване на гибел по несъобразителност “.

Както БЛИЦ тогава заяви , драмата се разиграва на 5 януари 2017 година Беднякът Христомир Владимиров бил атакуван край дома си на ул. „ Венета Ботева “ във Велико Търново. По това време 48-годишният мъж разхождал двете си кучета. Група младежи го помислили за ром и се нахвърлили върху него, а един от тях го пребил грубо. Христомир в продължение на 20 дни бил в кома. Поради болест мъжът живеел в последна беднотия с майка си Рени Ненова. За делото като цивилен просител 70-годишната жена получи безвъзмездна адвокатска помощ от колегията в остарялата столица.

 yslovno

„ Крепеше ме единствено възмездието, което чаках за убийството на сина ми. Малка е тази присъда за причинителя на зверството. Аз желая да отиде в пандиза и ще се боря за това “, сподели през сълзи Рени Ненова.

„ Аз и клиентът ми няма да апелираме присъдата. Не знам дали прокуратурата ще стачкува решението на първата правосъдна инстанция “, сподели юристът на Дерменджиев – Дечо Дечев.

Делото в петък се гледа като кратко правосъдно разследване и поради това стартира и свърши в един ден. Подсъдимият одобри обстоятелствата на обвиняването и отхвърли да бъде разпитван дружно със очевидци по общия ред.

Ето част от мненията под информацията във в. " Борба " за завършилото по бързата процедура дело:

търновец
22.01.2018 в 12:49
100% е прочут на съдиите!!!
Пълна подигравка е нашето правораздаване.
Сега аз в случай че реша да си отмъстя и убия тоя палач, отново ли ще получа условна???

дядо Иван
22.01.2018 в 13:12
Дано идващия път Любомир Дерменджиев да извърши сходни дейности по отношение на съдията който му е отредил тази присъда. За прощален път излиза наяве, че правосъдната власт е ненадмината в корупционните схеми.

Vice
22.01.2018 в 13:13
Условна присъда за ликвидиране?!?
Да удариш тежко и съзнателно някого в главата и да се пледира „ по несъобразителност “…?!?!

търновец
22.01.2018 в 13:20
„ Подсъдимият одобри обстоятелствата на обвиняването и отхвърли да бъде разпитван дружно със очевидци по общия ред “
Тоя дори не е отишъл да се извини на майката!!!
Ума ми не го побира – по какъв начин може хем да е по този начин безочлив, и хем правосъдната система да го оправдае…
Тая страна от много години слугува на мафиотския кръг в страната ;(

Самолет
22.01.2018 в 13:21
Тоя Любо Дерменджиев е от ОСВ- Агитката на Левски Шопия. Наркоманчета, хулиганчета и убийци, които страната и общината почита – не и пука, че одраскаха целия град, че облепиха всички пътни знаци и,че убиват безнаказано Велико Търновци!

Самолет
22.01.2018 в 13:25
Пожелава на общинарите и на съдиите да убие тяхното дете тоя фатмак.

nix
22.01.2018 в 15:12
Срам и срам за всички съдии от съсловието, все някой от вас чете мненията.Пълна непросветеност, възприятие за правдивост,без действителна изгода за обществото от вас. Затова и престъпните случай ще се усилват,Вие съдии допринасяте значително за упадъка на обществото,режете клона, на който седите.

vanina
22.01.2018 в 21:11
Доказателство, че Великотърновски съд е непостижим по корупция и надменност.

Дон Нуцо
22.01.2018 в 23:10
Срам и срам за цялата правосъдна система! Пожелавам от сърце на съдията да изпита това което изпитва тази стара и нещастна женичка! Всеки един лев който е взел под масата да бъде изхарчен в асклепий!!!!!

Ивана
22.01.2018 в 23:28
Е, по какъв начин – майката – професор във ВТУ с многочислени връзки и въздействия! Във фейсбук я виждам – никак не се тормози дори – въздиша по „ чисти “ кокиченца, пожелава си „ щастливи Коледни дни, осмислени от любовта на скъпите ни хора! “. А че синът й е умъртвил единственото дете на друга жена, майната му, НИЕ ДА съдебномедицинска експертиза ДОБРЕ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР