Окръжният съд във Варна призна за виновен и осъди на

...
Окръжният съд във Варна призна за виновен и осъди на
Коментари Харесай

3 години затвор за варненец, убил жена на пешеходна пътека

Окръжният съд във Варна призна за отговорен и осъди на 3 години затвор 57-годишен мъж, прегазил жена на пешеходна пътека.

Подсъдимият е признал всички обстоятелства и условия в обвинителния акт и декларирал, че желае делото против него да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване за приемане на наказване, понижено с една трета. Така състав на Варненския областен съд, откакто редуцира наказването предвид на съкратената процедура, дефинира присъда в размер на 3 години " отнемане от независимост ", при общ режим на изтърпяване.

Мъжът е лишен и от правото да ръководи моторни транспортни средства за период от 5 години.

Инцидентът зародил рано сутринта на 14 септември 2020 година на варненски бул.. Пешеходката пресичала пътното платно на сигнализирана пешеходна пътека. Жената съумяла без проблем да премине през дясната лента за придвижване, защото лидерът на движещия се там автомобил я видял и спрял, с цел да ѝ даде преимущество.

В лявата лента се движел подсъдимият, който също видял пешеходката, само че не понижил скоростта си на придвижване, която по-късно била открита на 70,55 км/ч, и не спрял, с цел да я пропусне. Така се стигнало до пътно-транспортното произшествие. От удара тялото на дамата изхвърчало във въздуха, а по-късно паднало на платното за придвижване.

Пристигналият екип на Спешна помощ единствено установил гибелта ѝ. Видно от заключението на назначената съдебно-медицинска експертиза, причина за гибелта на старата жена е директно обвързвана с породените ѝ от удара контузии.

Присъдата на Окръжен съд-Варна предстои на въззивна инспекция пред Апелативния съд в 15-дневен период.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР