Окръжният съд в японския град Киото осъди на смърт чрез

...
Окръжният съд в японския град Киото осъди на смърт чрез
Коментари Харесай

Осъдиха на смърт вдовица, спечелила 9 млн. долара от завещания

Окръжният съд в японския град Киото осъди на гибел посредством обесване добилата печална популярност в страната „ черна вдовица ” Тисако Какехи, заяви организация Киодо, представена от БГНЕС.

Тя е приета за отговорна без смекчаващи условия в убийството на брачна половинка си и след него на двама възрастни нейни любовници, както и в опит да умъртви още един непосредствен неин прочут, с цел да получи наследството му. 

В присъдата се показва особеният цинизъм на закононарушенията, осъществени за обогатяване. 70-годишната Какехи не признава виновност. Адвокатите й упорстваха за оправдателна присъда като се позоваха на напредналата й възраст и старческо малоумие. Те към този момент са обжалвали присъдата. В текста на присъдата обаче се акцентира, че при осъществяването на убийствата обвинената е била изцяло вменяема и е разбирала изцяло своите дейности.

Какехи се е омъжвала четири пъти. Всичките й съпрузи са умряли при странни условия и са оставяли положението си на брачната половинка си. За доказване на виновност на Какехи за първите три убийства не е имало задоволително улики. Следствието е потвърдило само убийството на последния брачен партньор, с който тя живяла единствено месец.

След като за четвърти път останала вдовица, дамата почнала да посещава бюро запознанства и търсила срещи с богати мъже в зрелост, по опция без деца и други родственици. Трима от мъжете, с които се срещнала по този метод, оставили наследство в нейна изгода. Третият ухажор на Какехи обаче оживял и по този начин килърката била разобличена.

Според следствието, дамата карала сътрудниците си да одобряват ампули с хранителна добавка, която в действителност съдържала циановодородна киселина. Следователите са намерили измежду движимостите на наказаната многочислени следи от тази отрова.

Общата сума на получените от Какехи активи е 1 милиарда йени (почти 9 млн. долара).

Поне 10 мъже, познати на Какехи, са умряли при странни условия. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР