Окръжният съд в Стара Загора ще разгледа мярката за неотклонение

...
Окръжният съд в Стара Загора ще разгледа мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Съдът в Стара Загора ще гледа мярката на нападателя на Дебора

Окръжният съд в Стара Загора ще прегледа мярката за неотклонение на Георги Георгиев, упрекнат за жестокото нахлуване над 18-годишната Дебора.

26-годишният охранител пледира почтен и желае да бъде пуснат от ареста.

Дебора даде показания в петък пред Районната прокуратура в Стара Загора. Като въз основа на свидетелските ѝ показания са повдигнати нови обвинявания против арестувания за похищението. Случаят с бруталното принуждение провокира вълна от митинги в над 40 града.

Припомняме, че на 26 юни към 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с голям брой порезни рани и щедро кръвотечение. Момичето било настанено в болница.

Задържаният Георги Георгиев е изпратил закани за ликвидиране два дни преди нещастието. Това е станало посредством интернет приложение. На 24 юни обвиненият е изпратил известие с текст „ Направо те умъртвявам ”. На 25 юни известието гласяло „ Ще ти закача главата ”, а на идващия ден е осъществено насилието.

На 5 юли е гледан процесът против Георгиев. Тогава избраният прокурор упорства, че мярката за неотклонение „ задържане под стража ” във връзка с обвинения е незаконосъобразна. От своя страна посоченият за причинител изяснява, че не е отговорен и упорства да излезе на независимост, с цел да се грижи за детето и жена си.

На 31 юли Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в съда за задържане на обвинения Георги Георгиев за отправени закани с ликвидиране по отношение на 18-годишното момиче. Районният съд постанови, че той остава в ареста.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР