Окръжният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение

...
Окръжният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, опитал да убие приятелката си навръх Гергьовден

Окръжният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " на 36-годишния Асен Б. от същия град, оповестиха от съда.

Мъжът е упрекнат за това, че на 6 май т.г. в Стара Загора е направил опит съзнателно да умъртви 38-годишна жена - някогашна негова другарка, като действието е останало незавършено по независещи от причинителя аргументи. По информация на " 24 часа " това е станало в двор на къща в ромската махала на града " Лозенец ".

Съдът одобри, че събраните по досъдебното произвеждане доказателства обосновават догатката за присъединяване на обвинения в осъществяване на закононарушението. Според Темида съществува действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение, защото е осъждан, налице е и несъблюдение на издадена заповед за незабавна отбрана, забраняваща му да доближа потърпевшата. Според правосъдния състав е действителна и заплахата Асен да се укрие - той не има имущество, няма семейство и приходи. За да наложи най-тежката мярка за неотклонение, съдът регистрира и високата социална заплаха на действието и дееца.

Определението на съда предстои на обжалване с частна тъжба и/или митинг пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР