Окръжният съд в София уважи иска на прокуратурата и постанови

...
Окръжният съд в София уважи иска на прокуратурата и постанови
Коментари Харесай

Шофьорът от инцидента край Своге остава под домашен арест

Окръжният съд в София почете желае на прокуратурата и постанови мярка за неотклонение " домакински арест " по отношение на водача Григор Григоров , който управляваше рейса при трагичния случай край Своге .

След късото заседание магистратите оцениха закононарушението на Григоров като изключително тежко и одобриха показанията на очевидците. Според съда има действителна заплаха лидерът да се укрие, да извърши ново закононарушение или да попречва правосъдния развой.

Наложената му мярка е единствено в жилищното му пространство. Ако същият надвиши отреденото му пространство по отношение на мярката даже с няколко крачки и напусна жилището си, това значи, че на идващото правосъдно съвещание съдът ще прегледа вземането на по-тежка мярка по отношение на мъжа.

След края на съвещанието от прокуратурата разясниха пред публицисти, че са желали такава мярка за неотклонение, тъй като лидерът има положителни характерности и не е правил закононарушение до момента.

След съвещанието юристът на Григоров съобщи, че прави чест на прокуратурата, че е поискала по-лека мярка за неотклонение, тъй като би било грехота, в случай че му се наложи по-тежка такава. Адвокатът беше безапелационен, че ще апелира решението на съда.

Защитникът на лидера не се съгласи и с проучванията на тахографа и уточни, че има спирачен път и автотехници, които могат да потвърдят същинската скорост на придвижване все още на случая. Адвокатът изтъка и че клиентът му има ТЕЛК със 50% понижена работоспособност и добави, че е събрал петиция, подписана от 200 души от Божурище за обективен правосъден развой.

Адвокатът не изключи като опция това, че може да има и други отговорни за случая, освен водачът, и запита страната за какво до момента не е обърнала повече внимание на този толкоз рисков сектор.

 Шефът на
Шефът на " Трейс груп " дал на сина си да изследва асфалта на пътя палач?

Нанков удостовери, че е вероятен спор на ползи

Мъжът беше откаран до съда от болничното заведение в пандиза. При влизането в правосъдна зала Григоров куцаше и имаше лепенка на главата.

Първоначално магистратите дадоха 20-минутна отмора , тъй че юристът на подсъдимия - Христо Ботев, да се запознае с материалите по делото на клиента си.

По време на правосъдното съвещание прокуратурата посочи, че мярката за неотклонение " домакински арест " е съответна за осъщественото от него закононарушение, тъй като са налице показания на очевидци, че той е направил закононарушението.

Според очевидец рейсът е минал в насрещната лента - лявата лента на придвижване. Вследствие на това е настъпила злополука сред рейса и няколко автомобила. След това лидерът подхванал внезапна маневра надясно - към пропастта. Автобусът се е блъснал в бордюра и е минал през мантинелата.

По думите на очевидеца все още на случая е валял слаб дъжд.

Престъплението, което е направил лидерът Григоров, се санкционира с ефикасна присъда " отнемане от независимост " за период от 5 до 20 години съгласно Наказателния кодекс.

Според прокуратурата има действителна заплаха мъжът да се укрие или да извърши ново закононарушение.

 Жители на Своге стачкуват, желаят незабавно обезопасяване на пътя
Жители на Своге стачкуват, желаят незабавно обезопасяване на пътя

Местните ще блокират придвижването по пътя

Адвокатът на Григоров съобщи, че желае по-лека мярка или да не се постанова такава на клиента му , заради това, че закононарушението е надградено с спомагателни нарушавания на Закона за придвижване по пътищата и не е ясно тъкмо кой член на закона е нарушил.

Прокуратурата демонстрира злополука със свидетелски показания, което не било възможно , съобщи юристът.
Той упорства и да се направи схема на местопроизшествието.

Според юриста повода за злополуката може да бъде и насрещнодвижещите се коли - в лявата лента на пътя.

 Прокуратурата упреква водача на авариралия рейс
Прокуратурата упреква водача на авариралия рейс

Изземват документи от Министерство на регионалното развитие, АПИ, Автомобилна администрация и компанията реализатор

Подсъдимият не е с социална заплаха и осъщественото от него закононарушение не би могло да бъде несъмнено като изключително тежък случай. Няма заплаха да се укрие или да извърши ново закононарушение, добави юристът.

Адвокатът помоли магистратите да не уважат желае на прокуратурата за взимането на мярка за неотклонение, което не се случи.

Подсъдимият Григоров разяснява през магистратите в своя отбрана, че съжалява за случилото се и помоли актуалният правосъден състав за по-лека мярка.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР