Окръжният съд в Шумен не уважи искането на прокуратурата за

...
Окръжният съд в Шумен не уважи искането на прокуратурата за
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста издирвания от Италия за кражба български съдебен заседател

Окръжният съд в Шумен не почете настояването на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража " на правосъдния заседател Симеон Петров и постанови за него "домашен арест ". Това оповестиха от съда в регионалния град.

23-годишният Петров бе търсен с европейска заповед за арест, издадена от съда в италианския град Лоди - за кражба и непозволено потребление на непозната кредитна карта.

Съдът в Шумен е намерил, че в подадените от страна на прокуратурата материали не са налице задоволително доказателства, които да обусловят извода, че той може да се укрие или извърши друго закононарушение и е решил, че най-адекватната в тази ситуация мярка за неотклонение за мъжа е "домашен арест ".

Закопчаха правосъден заседател в Шумен, търсен с Европейска заповед от Италия

Петров е освободен от правосъдната зала, директно след оповестяването на правосъдния акт. Контролът по осъществяване на домашния му арест е предоставен на органите на Министерство на вътрешните работи.

В случай на обжалване или митинг, делото против мъжа е планувано пред Апелативния съд във Варна за 16 юни, от 09.00 часа. Делото всъщност, за екстрадицията на Петров, по искане на италианския съд пък ще се прегледа на 9 юни.

Окръжният съд малко по-късно през днешния ден обаче наложил най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража ", на шуменката Атанаска Сандева. По данни на прокуратурата, тя е осъждана три пъти в България - за кражба на дебитна карта и изтегляне на пари от нея, както и за джебчийска кражба.

В случай на обжалване или митинг на наложената й мярка за неотклонение, делото е планувано пред Апелативен съд - Варна за 16 юни. Делото всъщност - за екстрадицията на Сандева, ще се прегледа на 9 юни 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР