Окръжният съд в Русе призна за невинен 70-годишния Петко И.,

...
Окръжният съд в Русе призна за невинен 70-годишния Петко И.,
Коментари Харесай

Съдът оневини мъжа, застрелял крадец в лозето си!

Окръжният съд в Русе призна за почтен 70-годишния Петко И., който преди повече от година простреля с пушка и умъртви 58-годишен апаш. Възрастният мъж получи условна присъда за нелегално владеене на оръжие, оповестява Българска телеграфна агенция.

В ранния следобяд на 31 август 2017 година Петко И. отишъл до лозето си край град Бяла, област Русе. Там заварил двама мъже да берат грозде и да го товарят в автомобил. Единият от крадците тръгнал против него. Тогава Петко И. извадил от колата си пушка и съвсем от упор го прострелял. Веднага откарал ранения в болничното заведение, само че той умрял. След това се предал в полицията.

По време на делото стана ясно, че двамата крадци са престъпно проявени и осъждани за разнообразни закононарушения. Според прокуратурата няма данни, че крадецът е нападнал възрастния мъж. От там желаеха Петко И. да бъде наказан на общо пет години затвор - за съзнателно ликвидиране и нелегално владеене на оръжие.

Съдът оневини мъжа по първата част. За нелегално владеене на оръжие му даде условна присъда от две години затвор с три години изпитателен период.

"На този стадий съм удовлетворен от присъдата. Съдът одобри, че той е работил в изискванията на неизбежна защита ", съобщи Людмил Павлов, юрист на обвинения. Павлов разяснява и второто обвиняване. Петко И. имал огнестрелно оръжие без съответното позволение, само че бил доста противоречив моментът дали пушката е подлежала на регистрация - не се изисква позволение за владеене за оръжия, създадени преди 1900 година. Павлов споделя, че съгласно правосъдния специалист пушката евентуално е създадена при започване на 20 век, т.е. след 1900 година, само че моделът бил отпреди 1900 година - френско-белгийски пример, като точната дата не може да се откри.

Присъдата може да се апелира в 15-дневен период пред Великотърновския апелативен съд.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР