Окръжният съд в Русе даде общо 30 години затвор при

...
Окръжният съд в Русе даде общо 30 години затвор при
Коментари Харесай

30 години затвор за Северин Красимиров


Окръжният съд в Русе даде общо 30 години затвор при първичен непоколебим режим на Северин Красимиров за обезчестяване, блудничество и за убийството по изключително непосилен метод и с особена свирепост на 30-годишната Виктория Маринова - административен шеф на ТВН и водеща на предаване, написа Българска телеграфна агенция.

Жестокото закононарушение бе осъществено на 6 октомври предходната година. Тялото на младата жена бе намерено до крайбрежната алея в Русе. Четири дни по-късно в Германия бе задържан укрилият се там Северин Красимиров.

Делото се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто 21-годишният Красимиров призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт. По този мотив наложената от съда присъда бе понижена с една трета, която съгласно закона е 30 година

Председател на разширения правосъден състав бе арбитър Юлиян Стаменов.

Двамата прокурори по делото - окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова, обясниха, че това е престъпно закононарушение, осъществено по полови подбуди, като няма връзка с професионалната активност на жертвата. Те дефинираха изнасилването като брутално и показаха доказателства. По думите им обвиненият е показал гневна свирепост, воден бил от полово предпочитание, имал невисок самоконтрол, не зачитал личността на другия. Преди закононарушението използвал и алкохол.

Прокурорите желаеха оптимални санкции за трите тежки умишлени закононарушения, като окончателното общо наказване, след понижаване на присъдата с една трета, да бъде 30 години. Това изиска и Андрей Желязков - юрист на околните на Виктория Маринова.

Служебният бранител на Северин Красимиров - Иван Дойнов, съобщи, че общото наказване би трябвало да бъде 15 години затвор. Според него по делото има смекчаващи виновността условия - чисто правосъдно минало, цялостни признания, умствена назадничавост и изразено страдание от осъщественото.

По време на делото бяха разпитани и двама очевидци по предявените цивилен искове - Румен Максимов - тъст на Виктория и дядо на детенцето й, и Илкин Осман - непосредствен другар.

Максимов изясни, че Виктория е била любяща майка. Той съобщи пред съда, че е доста мъчно да опише по какъв начин седемгодишното момиче е приело новината за гибелта на майка си. Каза още, че и в този момент продължава да я търси.

Макисмов и Осман обясниха, че има смяна в държанието на детето след гибелта на майка й. По този мотив било потърсено и съдействието на психолог.

Пред съда Северин Красимиров се разплака и сподели, че доста съжалява за постъпката си. Искал да върне времето обратно, само че не можел. Той се извини на родителите на момичето. Обясни, че знае какво е, тъй като бил израснал без татко. Каза още, че бил млад и по тази причина направил неточност.

Майката на Северин, откакто го видя тази заран, се разплака и се свлече на земята, крещейки името му. След това бе изведена от съда. Баба му Славка изясни, че внукът й не бил подобен като дете.

Съдът реши също, че Красимиров би трябвало да заплати на двамата родители на Виктория и на нейната щерка обезщетение от по 150 000 лв.. Присъдата може да се апелира в 15-дневен период пред Великотърновския апелативен съд.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев разяснява, че съдът е наложил оптималното наказване и че е удовлетворен от крайния резултат.

Адвокатът на Красимиров Иван Дойнов сподели, че най-вероятно присъдата ще бъде обжалвана. Според него имало превес на смекчаващи виновността условия.

Румен Максимов разяснява наложеното наказване, като съобщи, че е извънредно време да се направи смяна и подведените под отговорност за закононарушения, предвиждащи най-тежкото наказване, да не могат да се възползват от понижаване на присъдата с една трета.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР