Окръжният съд в Разград постанови мярка за неотклонение задържане под

...
Окръжният съд в Разград постанови мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Задържаният за убийство на съпругата си в Разград остава зад решетките. Защитата иска домашен арест |

Окръжният съд в Разград постанови мярка за неотклонение " задържане под стража " за 44-годишния испански жител, притеглен към наказателна отговорност за убийството на брачната половинка си. Мярката за неотклонение беше гледана при закрити врата.

40-годишната Силвия Петрова беше оповестена за търсене в понеделник, 13 декември.

След тридневно търсене беше открито, че тя е била убита. В резултат от осъществените издирвателни дейности, в нощта на 15 против 16 декември, в покрайнините на Разград, са открити остатъци от тялото ѝ. Самото ликвидиране е осъществено в жилището, което фамилията на жертвата обитавало в града. Задържан за действието е нейният брачен партньор Пабло Санчес, който е от мексикански генезис, с испанско поданство.

След съвещанието на съда служебният юрист на арестувания Драгомир Павлов изясни пред медиите, че е изискал домакински арест за обвинения, заяви Българска телеграфна агенция. " Мотивите ми бяха, че има обосновано съмнение, че същият е направил действието, само че няма заплаха да се укрие или да извърши ново, както и това, че е съдействал за откриване на закононарушението ", сподели юристът. Той уточни, че пред съда Санчес е изразил терзание за трите си деца и декларирал, че доста съжалява за това, което се е случило. " Тъй като следствието е още в начален стадий, не можем да си разбираем какво е предиздвикало един грижлив татко да извърши такова действие ", сподели юристът. По думите му по делото имало данни, че главно бащата поставя грижи за децата.

Санчес е пристигнал за непрекъснато при фамилията си в България през април, като е работил през къси интервали на разнообразни места нискоквалифицирана работа. Преди да се откри в Разград, е работил на летището в Тенерифе, изпращал е всеки месец пари, с цел да бъдат финансово обезпечени брачната половинка и децата му.

Защита ще упорства да се назначи съдебно-психиатрична експертиза. Адвокатът добави, че на този стадий мярката за неотклонение няма да бъде обжалвана.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР