Окръжният съд в Пловдив взе най-тежката мярка за неотконение "задържане

...
Окръжният съд в Пловдив взе най-тежката мярка за неотконение "задържане
Коментари Харесай

Андон Огнянов, убил четирима в катастрофата край Пловдив, остава в ареста

Окръжният съд в Пловдив взе най-тежката мярка за неотконение "задържане под стража " по отношение на 20-годишния Андон Огнянов, упрекнат за причиняване на злополука с четири жертви, оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Съдът одобри, че при мярка, друга от задържане под стража, е налице заплаха Андон Огнянов да се укрие. Обвиняемият трайно е живял в Кипър. За закононарушението, в което е упрекнат, Наказателният кодекс планува отнемане от независимост от 3 до 15 години. Това е задоволителен претекст за укриването му, макар съществуването на чисто правосъдно минало, трудова ангажираност и съществуването на родител, който се нуждае от грижи.

Съдът откри още, че е налице заплаха да извърши закононарушение при мярка, друга от задържане под стража.

При сегашното закононарушение обвиненият е предизвикал извънредно тежък незаконен резултат, породена е гибелта на четирима души. Наред с това той е систематичен извършител на Закона за придвижване по пътищата. Само през последния месец и половина е глобен два пъти.

Предвид ранния стадий от следствието, следва органите от досъдебното произвеждане да открият метода и реда, по които е издадено свидетелството за правоуправление на обвинения в Кипър.

Определението предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР