Окръжният съд в Пловдив трябва да се произнесе днес по

...
Окръжният съд в Пловдив трябва да се произнесе днес по
Коментари Харесай

Очни ставки клатят делото срещу екскмета на Куклен

Окръжният съд в Пловдив би трябвало да се произнесе през днешния ден по делото против някогашния кмет на община Куклен Костадин Павлов и скандалната бизнес дама и шефка на компания „ Надежда 2000 ” Надежда Минчева.

Аналогично със случая „ Райна Петрова “ и в това дело прокуратурата твърди, че Минчева е дала пари на кмета, с цел да уреди той общината да подписа контракти за доставка на храни за обединеното детско заведение и домашния обществен патронаж в кукленска община с „ Надежда 2000 “ ЕООД. Според обвинителния акт са били дадени два подкупа - 3000 лв. и последвали 1200 лв.. Часове преди произнасянето на присъдата бяха извършени пет очни ставки сред подсъдимите и свидели по делото, а разминаванията бяха колосални.

Оказа се, че подсъдимата Минчева авансово разполагала с листче, на което ръкописно били изписани цените на съперниците в процесната социална поръчка. То било доставено от дърводелеца в Куклен Ангел Ярев. Той съобщи пред магистратите, че е получил позвъняване от кмета Павлов, който заръчал Ярев персонално да съобщи листчето на Минчева.

По-късно вечерта Ярев отново се срещнал с бизнес дамата на бензиностанция „ Газпром “ на Кукленско шосе. Тогава тя му дала плик в чанта и настояла той да стигне до Павлов. Въпреки че дърводелеца не отворил чантата, той знаел, че става въпрос за публичната поръчка.

По време на очната ставка с Ярев, подсъдимият Павлов отхвърли да е давал или получавал каквото и да е било. Дърводелецът описа още по какъв начин двамата с Павлов са ходили до село Долни Воден, в къщата на жена с турско име, която работила в общината. Там някогашният кмет слязъл, провел диалог с дамата и се върнал в колата. Павлов отхвърли въобще да е ходил до селото.

По време на идната ставка подсъдимият отхвърли да е посещавал и дома на юристката на общината Айтен Салим, която живее точно в Долни Воден. Жената описа по какъв начин Павлов е пристигнал в дома ѝ с предложения по публичната поръчка. По думите ѝ, Павлов на няколко пъти е карал Салим да отсрочва отварянето на офертите, даже споменавал, че точно „ Надежда 2000 “ ЕООД би трябвало да завоюва.

В правосъдната зала стана ясно, че тези предложения по принцип седят при юристите в община Куклен. По съответната процесна социална поръчка, обаче, документите били в кабинета на кмета.

Делото продължава с пледоарии, а по-късно през днешния ден се чака да бъде прочетена и присъда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР