Окръжният съд в Пловдив призна петима обвиняеми за виновни за

...
Окръжният съд в Пловдив призна петима обвиняеми за виновни за
Коментари Харесай

Петима осъдени за опит за убийство и палежи в Пловдив

Окръжният съд в Пловдив призна петима обвинени за отговорни за преднамерен опит за ликвидиране и за осъществяване на поредност от палежи и заличаване на движимости. Това оповестиха от Съдебна палата-Пловдив.
Осъдените лица са Веселин З., Атанас Ч., Симеон Г., Бисер Р. и Васил В. по обвиняване за преднамерен опит за ликвидиране с користна цел, както и за осъществяване на поредност от палежи и заличаване на движимости, за което им е наложил общи най-тежки санкции, надлежно.
Веселин З. е наказан на дванадесет години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим. Атанас Ч. е получил присъда за тринадесет години затвор.
Пет години ще лежат Симеон Г., Бисер Р. – пет години и осем месеца.
Най-лека е присъдата на Васил В., който ще бъде лишен от независимост за период от четири години и шест месеца.
Отделно от това подсъдимите Атанас Ч. и Стефан Г. са били приети за отговорни и за предаване и придобиване без съответно позволение на муниции за огнестрелни оръжия в огромно количество, за което с изключение на Атанас Червенков е наказан и Стефан Г. – на 1 година отнемане от независимост, като наложеното наказване се отсрочва за период от 3 години.
Със същата присъда подсъдимите Веселин З., Атанас Ч., Симеон Г., Бисер Р. и Васил В. са наказани да заплатят солидарно на гражданския просител и частен обвинител А.Г. сумата от 50 000 лв., представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди. дружно със законната рента към тази сума, считана от 12.02.2014 година до окончателното й погашение.
Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР