Окръжният съд в Пловдив постанови 2 години лишаване от свобода

...
Окръжният съд в Пловдив постанови 2 години лишаване от свобода
Коментари Харесай

Условна присъда за уличената в корупция шефка в НАП – Пловдив

Окръжният съд в Пловдив постанови 2 години " отнемане от независимост " с 4 години изпитателен период Ренета Иванова /данъчен служител/ и удостовери мярката ѝ за неотклонение " парична гаранция " в размер на 3 000 лв., оповестиха от пресцентъра на правосъдната палата.

Р. И. е признала обстоятелствата в обвинителния акт и делото е минало по реда на съкратеното правосъдно разследване. Определеното ѝ наказване от 3 години отнемане от независимост, е редуцирано с 1/3, по този начин тя е получила присъда от 2 години отнемане от независимост с 4 години изпитателен период.

Подсъдимата Ренета Иванова /началник отдел " Обработка на заплащанията и отговорностите " в дирекция " Обслужване " при Търговско дружество на Национална агенция за приходите - Пловдив, краткотрайно отстранена от длъжност/ е приета за отговорна за това, че на 18 февруари 2020 година е поискала 4000 лв. от Д. Н., притежател и шеф на ЕООД в Пловдив, и на 24 февруари 2020 година е приела 2000 лв. от същото лице. Тя трябвало да упражни въздействие при взимане на решение от длъжностни лица при Търговско дружество на Национална агенция за приходите във връзка с осъществяваната от тях инспекция на сдружението на Д. Н., а точно - инспекцията да завърши без констатации за нарушавания, или да бъде понижен размерът на дължимите суми - неплатен и недължимо приспаднат налог, в случай че са установени нарушавания.

Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд - Пловдив в 15-дневен период.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР