Окръжният съд в Пловдив отмени като незаконосъобразен отказа на длъжностно

...
Окръжният съд в Пловдив отмени като незаконосъобразен отказа на длъжностно
Коментари Харесай

Окончателно: Гергов спечели делото за Панаира

Окръжният съд в Пловдив анулира като незаконосъобразен отхвърли на длъжностно лице от Агенцията по вписванията да впише в Търговския указател увеличението на капитала на сдружението " Пълдин туринвест " от близо 178 млн. на над 194 млн. лева, заяви БНР. Решението НЕ предстои на обжалване .

Капиталът на сдружението бе повишен, откакто община Варна му трансферира акциите си от " Международен панаир Пловдив " АД според решение от извършеното през януари изключително общо заседание на акционерите.

Съдът приема, че претекстовете за отхвърли за регистриране на нарастването на капитала в Търговския указател, свързани с актулността на оценката на акциите, са в цялостно несъгласие с правната същина на апорта. Той дава и наложителни инструкции въпросното регистриране да бъде осъществено.

Търговското дело по тъжба на Георги Гергов бе разпределено на инцидентен принцип в наличието на медиите на арбитър Симеон Захариев. С предходно свое решение по друго дело Захариев отхвърли тъжба на кмета на Пловдив Здравко Димитров против нарастването на капитала на " Пълдин туринвест " с апорта на варненските акции. То не беше оспорвано на по-висока инстанция.

Припомняме, че предприемачът Георги Гергов апелира пред Окръжния съд в Пловдив отхвърли на Търговския указател да впише апорта на варненските акции в " Пълдин туринвест ", а от Демократична България внесоха молба в съда делото да бъде разпределено на инцидентен принцип.

През ноември 2022 година предприемачът Георги Гергов, който е и някогашен кадър на Българска социалистическа партия, закупи акциите на община Варна в капитала на " Пълдин туринвест " и стана мажоритарен притежател със 79% от дяловете в Панаира. Гергов уточни, че е подготвен да подари на общината повърхност в панаира и там да бъде построена нова опера. Тази скица и това предложение не са нови, откакто Георги Гергов се опита да ги приложи и през 2017 година

И до този миг не беше ясно обяснено за какво и по какъв начин община Варна продължава да има въпросните акции, макар че през 2017 година, при първия опит да бъде прокарана тази скица, Изпълнителната комисия на ГЕРБ и персонално министър председателят тогава Бойко Борисов подредиха на Варна да върне акциите в Министерство на стопанската система.

В края на месец април прокуратурата също подхвана проблема с Пловдивския панаир.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР