Окръжният съд в Пловдив изцяло потвърди присъдата на 51-годишния бивш

...
Окръжният съд в Пловдив изцяло потвърди присъдата на 51-годишния бивш
Коментари Харесай

Окончателно! Условни присъди за боевете с питбули

Окръжният съд в Пловдив напълно удостовери присъдата на 51-годишния някогашен служител на реда Иван Иванов и 26-годишния му наследник Константин, които бяха приети за отговорни за развъждането и тренирането на питбули за боеве.

Според присъдата двамата са се занимавали с противозаконната активност в интервала от началото на 2012 година до 29 октомври 2016 година - тогава четириногите бяха конфискувани при профилирана акция от хале в северната индустриална зона на Пловдив.

По време на делото, пред съда, служителят на реда Кирил Аргиров, който се е отзовал на подадения за кучешките борби сигнал, съобщи, че залозите в арената на гибелта са стигали до 6000 лв..

През 2017 година Иван Иванов описа пред кореспондент на „ Марица “, че акцията против него е била поръчка, а в така наречен „ кръгове на гибелта “ той отглеждал дребните кученца, които не можело да бъдат гледани на синджири.

Въпреки това Темида му наложи двугодишна условна присъда с четири години изпитателен период и санкция от 4000 лв.. Синът му Константин пък получи една година „ отнемане от независимост “ условно с три години изпитателен период и санкция от 2000 лв..

По време на правосъдния развой кучетата бяха оставени за развъждане и контрол в Общинско дружество „ Зооветеринарен комплекс “, защото се водеха за материално доказателство по делото. След акцията работата на приюта беше блокирана за близо месец. Тъй като потенциалът на клетките беше напълнен, ловците стопираха краткотрайно лова на бездомни кучета.

След влизането на правосъдното решение в действие животните бяха отнети в интерес на страната и ще бъдат предадени на Българската организация по сигурност на храните.

Присъдата не предстои на митинг и обжалване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР