Окръжният съд в Пловдив гледа искането на прокуратурата за вземане

...
Окръжният съд в Пловдив гледа искането на прокуратурата за вземане
Коментари Харесай

Гледат искането за постоянен арест на Рангел Бизюрев

Окръжният съд в Пловдив гледа настояването на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража на 30-годишния Рангел Бизюрев, упрекнат в тежкото ликвидиране на 24-годишния Митко в Цалапица.

Бизюрев бе доведен нощес от Дания в България в осъществяване на европейска заповед за арест, а през днешния ден бе разпитван повече от 5 часа от следователи в Пловдив.

В обществените мрежи министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов написа, че е поел персонален ангажимент към околните на убития Димитър Малинов, че посоченият за причинител Рангел Бизюрев ще бъде открит, арестуван и върнат в България, с цел да се изправи пред българския съд и даде показания.

„ В телефонен диалог с майката на Димитър – Атанаска Бакалова, я осведомих за всички дейности, които Министерство на вътрешните работи предприе, с цел да може довечера Бизюрев да бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен “, написа още Калин Стоянов.

Припомням, че от жестокото закононарушение, станало на 20 юли, предходната година, майката на убития юноша и негови близки и другари стачкуват за ускоряването на процеса по екстрадиция на Рангел Бизюрев. Той съумя да напусне България съвсем незабавно след убийството и близо 4 месеца по-късно беше арестуван в провинциално градче в Дания.

Двамата близнаци Борислав и Валентин Динкови, упрекнати в укривателство по отношение на убийството, са в пловдивския арест, а околните на убития юноша, който беше открит под купчина със строителни боклуци, не престават да упорстват обвиняването на братята да бъде променено в съучастничество.

Делото против близнаците е на 26 март. Предишните две съвещания на съда бяха отсрочени точно поради отсъствието на обвинявания в убийството Рангел Бизюрев.

От Министерство на вътрешните работи разпространиха фрагменти от идването на Бизюрев в България
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР