Окръжният съд в Плевен е постановил решения на втора инстанция

...
Окръжният съд в Плевен е постановил решения на втора инстанция
Коментари Харесай

Съдът в Плевен е постановил решения по 10 дела за домашно насилие през 2018 г.

Окръжният съд в Плевен е постановил решения на втора инстанция по 10 каузи за домашно принуждение през 2018 година, заяви Ина Минкова от правосъдната институция. Решенията са дефинитивни и не подлежат на обжалване, посочи тя.

По три от делата е доказано решението на Районния съд и са наложени ограничения за отбрана от домашно принуждение, тъй като е открито такова, добави Минкова. По едно дело съдът е постановил ограничения за отбрана, тъй като това не е било направено от първата инстанция.

По три каузи не е открито домашно принуждение и решенията на Районния съд са доказани, а по един от случаите решението на Районния съд е изменено, тъй като Окръжният съд е решил, че наложените марки за отбрана са прекомерно фрапантни и е отменил част от тях, уточни Минкова.

Само две каузи за домашно принуждение са прекъснати през 2018 година - едното е върнато на Районния съд, а другото е прекъснато заради отдръпване на желае.
Делата по Закона за отбрана от домашно принуждение са подсъдни на районните съдилища, а Окръжният съд е втора инстанция за тези каузи, разясни Ина Минкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР