Окръжният съд в Пазарджик осъди на 12 години затвор 47-годишния

...
Окръжният съд в Пазарджик осъди на 12 години затвор 47-годишния
Коментари Харесай

12 г. затвор за мъж, убил баща си заради имот

Окръжният съд в Пазарджик осъди на 12 години затвор 47-годишния Йордан Стойнов от Пещера, който умъртвил татко си поради парцел.

Наказанието би трябвало да бъде излежано при първичен непоколебим режим.

По искане на отбраната, делото прочете по съкратеното произвеждане - без разпити на очевидци и движимости лица, като подсъдимият призна напълно виновността си, оповестиха пазарджишките медии "Виделина " и "Телекабел ".

Жестокото ликвидиране бе осъществено на 12 ноември 2016 година Между 47-годишния Йордан и татко му Георги от години тлеел спор, тъй като родителят не желал да трансферира парцела си на сина си.

Във съдбовния ден татко и наследник почнали да пият още от сутринта, като последователно зародилият се спор по познатата тематика ескалирал. Според адвокатката на Йордан, първи е протегнал ръка бащата. Това е провокирало афект и неочакван предумисъл у сина, който намушкал с нож в корема татко си. Ножът засегнал голям брой вътрешни органи, а на идващия ден Георги Стойнов умрял от огромната кръвозагуба.

Прокурорът по делото изиска тежка присъда, като акцентира, че отцеубиецът дълго време е тормозил и заплашвал родителите си.

"Моят доверител съжалява за това, което е направил ", съобщи юристът на Йордан - Радка Кръстева и добави, че той страда за майка си, която била тежко болна. Според юриста възпитателният резултат към този момент се чувствал за подзащитния й. Затова тя помоли съда да даде опция на Йордан Стойнов да продължи живота си поради обстоятелството, че е на 47 години и присъдата да не бъде „ унищожаваща”.

В последната си дума пред съда Йордан Стойнов също изрази съжалението си и помоли за по-снизходителна присъда.

Решението на Окръжния съд може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния съд в Пловдив. Защитата разгласи, че ще апелира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР