Окръжният съд в Никозия обяви днес застрахователната компания Олимпик“ в

...
Окръжният съд в Никозия обяви днес застрахователната компания Олимпик“ в
Коментари Харесай

Съд в Никозия обяви в ликвидация компанията, която ужили 200 000 българи

Окръжният съд в Никозия разгласи през днешния ден застрахователната компания „ Олимпик “ в разпродажба. На всички пострадали от банкрута на компанията, измежду които са над 200 000 българи, ще бъде предоставена подробна информация за условията и изискванията за подаване на исковете за компенсации или възобновяване на суми.

Съдът назначи през днешния ден двама непрекъснати ликвидатори на компанията, които ще работят дружно. Това са досегашният неин краткотраен ликвидатор Павлос Накузи, който бе препоръчан от най-големия заемодател – Фонда за автомобилно обезпечаване /кипърския Гаранционен фонд/, както и формален представител на Република Кипър.

Очаква се днешното решение на арбитър Ангелос Давид да бъде издадено и обнародвано в Официалния вестник на Кипър.

Делото за оповестяването в разпродажба на застрахователната компания „ Олимпик “, настояща в България и Кипър, стартира на 12 септември предходната година. Преди това кипърският Застрахователен контрол лиши лиценза ѝ за осъществяване на активност, а според кипърския закон всички застрахователни контракти на „ Олимпик “ както в Кипър, по този начин и в България, бяха прекъснати от 17 август предходната година. 

Комисията за финансов контрол навреме ще разгласява точна и изчерпателна информация по отношение на откриването на производството за разпродажба на www.fsc.bg. Актуална информация може да бъде получена и на тел. 0800 40 444 (безплатен телефонен номер), заяви КФН. 

Комисията за финансов контрол (КФН) носи отговорност пред българското общество да следи непрекъснато развиването на обстановката и да оповестява обществено всяка значима информация, обвързвана преди всичко с интерес на българските потребители/кредитори на сдружението. На второ място, КФН се ангажира да комуникира дейностите, които надзорният орган върху застраховането на Република Кипър или назначенитe ликвидатори на „ Olympic Insurance Co. Ltd “ подхващат. На трето място, Комисията има и ангажимент да изисква от всички институции, които имат отношение към случая, оказване на нужното подпомагане на лицата, които имат застрахователни вземания, произлизащи от контракти със „ Застрахователна компания Олимпик - клон България ” КЧТ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР