Окръжният съд в Монтана взе мярка за неотклонение „Задържане под

...
Окръжният съд в Монтана взе мярка за неотклонение „Задържане под
Коментари Харесай

Окръжният съд в Монтана остави зад решетките дилър, осъждан 6 пъти

Окръжният съд в Монтана взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на П. И. П. - обвинен по досъдебно произвеждане за разпространяване на опиати в огромни размери и при рисков рецидив.
Според събраните до момента на досъдебното произвеждане доказателства за времето от месец юли до септември т. година при изискванията на продължавано закононарушение П. И. П. /29 г./ разпространявал опиати на обществени места в Монтана като продал на три лица в квартал „ Аврора “, на мост над река Огоста и в двора на МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ високорискови наркотични субстанции - канабис с общо тегло 37.67 гр на обща стойност 226.02 лв..
Като се срещна със събраните по досъдебното произвеждане доказателства и изслуша обвинения, който изиска по-лека мярка за неотклонение, съдът одобри, че е налице обосновано съмнение, че П. И. П. е причинител на закононарушението, за което е упрекнат и съществува действителна заплаха на независимост да се укрие или извърши друго закононарушение. Според приложената информация за съдимост обвиненият е осъждан до момента 6 пъти с влезнали в действие присъди, като три от осъжданията му са за разпространяване на опиати, а обвиняването по досъдебното произвеждане, което се води против него, е за тежко закононарушение, за което законът планува наказване „ Лишаване от независимост “ от 5 до 15 години и санкция от 20 до 100 000 лв.. Срещу П. И. П. се води и друго наказателно произвеждане пред Окръжен съд – Монтана, което също е за разпространяване през 2017 година на опиати – амфетамини и марихуана, на стойност 456 лв., регистрира съдът и разгласи, че задържането под стража е единствената мярка, която може да ограничи правата на обвинения, тъй че да го възпре от укриване или осъществяване на ново закононарушение.
Затова Окръжен съд дефинира най-тежката марка за неотклонение на П. И. П. - „ Задържане под стража “.
Определението предстои на обжалване пред Апелативния съд в София в 3-дневен период.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР