Окръжният съд в Монтана реши да предаде на властите в

...
Окръжният съд в Монтана реши да предаде на властите в
Коментари Харесай

Oкръжният съд в Монтана предава на Гърция ломчанин, издирван за контрабанда и данъчни измами

Окръжният съд в Монтана реши да съобщи на управляващите в Република Гърция 53-годишния С. И. А. от Лом, против който в прилежащата страна се води следствие за контрабанда и неплащане на налози в огромни размери. Екстрадицията на българския жител обаче ще стане откакто у нас приключат водените против него каузи, постанови съдът.
С. И. А. бе разгласен за интернационално търсене от правосъдните управляващи на Република Гърция с Европейска заповед за арест /ЕЗА/, издадена от прокуратурата при Апелативния съд в Солун за контрабанда и неплащане на налози и акцизи в огромни размери. Според обвиняването на 9 април 2011 година в качеството си на притежател и шеф на Търговско сдружение „ Е. К. “ С. И. А. е внесъл на територията на Терминал за контейнери в свободната зона в пристанище Солун 1 000 кашона с 10 000 000 къса цигари от разнообразни марки. Всички цигари са били без акцизни марки и с неплатени налози и акцизи в размер на 1 531 562.83 евро. След издаването на Европейската заповед за арест С. И. А., който е престъпно проявен и осъждан за разнообразни закононарушения, бе открит и арестуван на 26 февруари 2020 година от чиновници на районното ръководство в Лом.
Според гръцкия углавен кодекс контрабандата и неплащането на акцизи и налози в изключително огромни размери се санкционира с пожизнен затвор. Престъпленията, за които е разследван С. И. А., са наказуеми и по българското законодателство. След като се срещна с всички документи по делото съдът постанови С. И. А. да бъде предаден на гръцките управляващи след приключването на три водени против него каузи в България, две от които са в Специализирания углавен съд. Съдът промени взетата до момента мярка за неотклонение на С. И. О. „ Домашен арест” в „ Парична гаранция” в размер на 1 500 лв.. Тази мярка ще бъде в действие до приключването на делата против С. И. А. у нас, а по-късно – до предаването му на Гърция, ще му бъде наложена мярка „ Задържане под стража”, реши съдът.
Решението предстои на обжалване пред Апелативен съд - София.

Снимката е илюстративна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР