Окръжният съд в Монтана потвърди определение на Районния съд в

...
Окръжният съд в Монтана потвърди определение на Районния съд в
Коментари Харесай

Постоянен арест за мъжа от Берковица, заплашил майка си с убийство

Окръжният съд в Монтана удостовери определение на Районния съд в Берковица, с което 33-годишният Р. Б. Н. от Берковица е арестуван с непрекъсната мярка за упражнено домашно принуждение над майка му и за опасност за ликвидиране, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

На 7 октомври 2023 година Р.Б.Н. се прибрал в фамилното жилище и заплашил с ликвидиране майка си Н.Д.Д. Той я блъснал по лицето, по-късно изкъртил контакт от електрическата мрежа и дърпал майка си към оголените кабели. Тя съумяла да се отскубне и да подаде сигнал на телефон 112.

Според събраните до момента доказателства по делото майката и синът населяват едно жилище, само че взаимоотношенията сред тях са влошени от години. Майката неведнъж е подавала сигнали на незабавния телефон за упражнено физическо и психическо принуждение против нея от сина ѝ. След следващия случай прокуратурата е поискала непрекъснато задържане за насилника, а Районният съд в Берковица почел настояването. Р.Б.Н. обжалвал това решение пред Окръжния съд в Монтана, само че магистратите решили, че в случай че бъде пуснат на независимост, обвиняемият може да извърши друго закононарушение или да се укрие и удостоверили задържането. Така Р. Б. Н. ще чака присъдата против него в пандиза.

Определението на Окръжен съд – Монтана е дефинитивно и не предстои на последващо обжалване.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР