Окръжният съд в Монтана постанови ефективна присъда от четири години

...
Окръжният съд в Монтана постанови ефективна присъда от четири години
Коментари Харесай

4 г. затвор за бивш директор на Областна дирекция Земеделие

Окръжният съд в Монтана постанови ефикасна присъда от четири години затвор за някогашния шеф на Областната дирекция "Земеделие "-Видин Николай Тодоров, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

Присъдата е наложена за продажба на земи частна държавна благосъстоятелност и частна общинска благосъстоятелност на подставено лице на занижени цени. Докато управлявал Областната дирекция "Земеделие " във Видин в интервала 2002-2009 година Тодоров сключил четири неизгодни за страната контракта за продажба на огромни площи земя с Л.А., която не отговаряла на условията за покупката по реда на член 27, алинея 6 от ЗСПЗЗ.

Разликата в цената на земята по договорите и цената, избрана според настоящите по това време нормативни актове, е 1 995 656 лв.. Покупката на земя на занижени цени дала опция тя да бъде преференциално продадена по-късно и да се набави имотна полза за други хора, постановил съдът в своето решение.

Освен ефикасната присъда, Тодоров е наказан и на санкция от 5000 лв. и му е наложена възбрана да заема виновна държавна и общински служба в продължение на четири години. Присъдата предстои на обжалване пред Софийския апелативен съд, прецизираха от Съдебната палата в Монтана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР