Окръжният съд в Монтана осъди на една година лишаване от

...
Окръжният съд в Монтана осъди на една година лишаване от
Коментари Харесай

Осъдиха 59-годишна жена от Видин дала подкуп на полицай

Окръжният съд в Монтана осъди на една година отнемане от независимост условно подсъдимата Е. К., дала рушвет на служител на реда, с цел да върне конфискуван лек автомобил на нейн родственик.
Окръжният съд призна подсъдимата Е. К. – 59 годишна от Видин, за отговорна в това, че на 30 януари 2019 година в постройката на Районното ръководство на МВР- Лом дала банкнота от 50 евро на старши проверяващ служител на реда, който работел по досъдебно произвеждане за конфискуван лек автомобил "БМВ 316 " употребен и ръководен от внука й И. О.
В края на 2018 година чиновници на Министерство на вътрешните работи задържали колата на бензиностанция в Лом откакто открили, че липсват документи за преминат механически обзор. Ползвателят на автомобила на няколко пъти желал от чиновниците на Министерство на вътрешните работи да върнат колата, която била конфискувана като материално доказателство по формираното досъдебно произвеждане.
На 30 януари т. година И. О. дошъл в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи – Лом с действителния притежател на колата и баба си – Е. К., която в кабинета на проверяващия служител на реда оставила на бюрото 50 евро с искане да върне колата на внука й.
Когато в кабинета влезнали двама чиновници на Икономическа полиция, подсъдимата се пробвала да скрие банкнотата с папки от бюрото. Делото бе прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване, като подсъдимата призна обстоятелствата и събитията, разказани в обвинителния акт, и се съгласи да не се събират доказателства за тези обстоятелства, а съдът да употребява събраните на досъдебното произвеждане доказателства.
За даден рушвет на длъжностно лице – полицейски орган, Е. К. бе наказана на една година и шест месеца отнемане от независимост. По реда на съкратеното правосъдно разследване съдът понижи наказването с една трета като дефинира „ една година отнемане от независимост “.
Заради чистото правосъдно минало на подсъдимата наказването бе отсрочено за изпитателен период от три години.
Банкнотата от 50 евро се лишава в интерес на страната, а Е. К. бе наказана да заплати по сметка на Висш съдебен съвет – София 204 лв. разходи по делото. Присъдата може да се апелира или стачкува пред Апелативен съд – София в 15 дневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР