Окръжният съд в Монтана наложи забрана на обвиняем за убийство

...
Окръжният съд в Монтана наложи забрана на обвиняем за убийство
Коментари Харесай

Съдът забрани на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

Окръжният съд в Монтана наложи възбрана на обвинен за ликвидиране мъж да посещава квартал в Монтана, където живее потърпевшо от закононарушение семейство. Мярката за отбрана е подхваната след тъжба на потърпевшото семейство и по предложение на Окръжна прокуратура. На 9 октомври 2018 година 17 годишният Гошо Боянов бе убит с ловна пушка в главата в местността „ Билото “ край Монтана, където с дядо му отишли да събират трева и дърва. Дядото – станал очевидец на убийството, уточни като стрелец 38 годишния Г. Р. Р.

Мъжът бе арестуван и след осъществяването на разпити и експертизи бе упрекнат в ликвидиране, против него бе формирано досъдебно произвеждане, а Апелативен съд – София му взе мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 3000 лв.. В началото на месец октомври т. година М. Б. - майка на простреляното смъртоносно момче, е изпратила до Главния прокурор на Р България тъжба против Г. Р. Р. Според майката обвиненият обикалял с други мъже квартала и къщата на фамилията и се заканвал с жестове на дядото. „ Страх ни е да не посегне и на различен човек от фамилията. Не смеем да пуснем децата вън от вкъщи, на учебно заведение и детска градина “, твърди в жалбата майката и упорства да бъде обезпечена отбрана на фамилията й.

След като изслуша показанията на потърпевшата жена и на обвинения, Окръжният съд наложи възбрана на Г. Р. Р. да посещава региона на квартал „ Огоста “ и улицата, където живее фамилията на убития юноша. Съдът остави без почитание предлагането на прокуратурата да се забрани на обвинения да приближава потърпевшите, защото не се събраха доказателства за отправени от него директни закани към тях.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР