Окръжният съд в Ловеч ще заседава на 7 април, четвъртък,

...
Окръжният съд в Ловеч ще заседава на 7 април, четвъртък,
Коментари Харесай

Съдът ще заседава по делото срещу бившия шеф на РЗОК Ловеч за ощетяване на бюджета

Окръжният съд в Ловеч ще заседава на 7 април, четвъртък, от 10:00 ч. по делото против някогашния шеф на Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) Антонио Маринов, обвиняем за длъжностно закононарушение, оповестяват от съда.

Според обвинителния акт, на 18 септември 2017 година в Ловеч, при изискванията на продължаващо закононарушение, като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние – шеф на РЗОК Ловеч, той е сключил контракти за оказване на болнична помощ по клинични пътеки и за осъществяване на амбулаторни процедури, с което е ощетил бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) с общо 1 963 414 лв., осведоми Българска телеграфна агенция.

Държавното обвиняване показва и че са нанесени и неимуществени вреди, изразяващи се в увреждане на естественото действие на НЗОК и в частност на РЗОК - Ловеч, и държавния бюджет, които са лимитирани за съответните години, уронване престижа на институцията, ангажирана с публичното здраве, подкопаване на доверието на жителите по отношение на държавните институции и по отношение на точното осъществяване на отговорностите на длъжностните лица, като случая е изключително тежък.

По делото предстоят разпити на очевидци.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР