Окръжният съд в Ловеч определи мярка за неотклонение "домашен арест"

...
Окръжният съд в Ловеч определи мярка за неотклонение "домашен арест"
Коментари Харесай

Домашен арест за обвинения за убийството в Лисец

Окръжният съд в Ловеч дефинира мярка за неотклонение "домашен арест " на 59-годишния Валентин Василев.

Припомняме, той е притеглен като обвинен за това, че на 18 октомври т. година, към 21.30 часа, в ловешкото село Лисец, съзнателно е умъртвил Борис Борисов, на 41 година, откакто го прострелял в гърдите с револвер. На излизане от съда Василев бе посрещнат с овации от жители, негови съселяни и познати, пристигнали да го поддържат. Те са инициирали и подписка в негова отбрана, като досега са събрани над две хиляди подписа, които ще внесат в съда при започване на делото против него.

На днешното съвещание прокуратурата изиска най-тежката марка за неотклонение - "задържане под стража ". Съдът одобри, че от събраните досега писмени и гласни доказателства може да се направи извод за възможна съпричастност на Василев в осъществяването на закононарушението, за което е обвинен, и за което се планува от 10 до 20 години отнемане от независимост. Според претекстовете на съда обаче не е налице втората причина за искане на най-тежката мярка, а точно, че ще се укрие или извърши друго закононарушение. Стана ясно, че не е осъждан, работи, има висше обучение, фамилен с 5-годишно дете, с позитивни характеристични данни. Съдът взе под внимание е обстоятелството, че след осъществяване на действието, Василев самичък се е обадил на органите на реда.

В правосъдната зала той описа по какъв начин се е стигнало до убийството, което, съгласно него, не е било съзнателно, а при самоотбрана, защото е бил атакуван от потърпевшия и фамилията му, след молба да понижат мощната музика, съобщи Българска телеграфна агенция. Разпитана бе и брачната половинка на обвинения Даниела Василева. Тя уточни пред медиите, че след случая е била заплашвана няколко пъти от фамилията на Борисов. Кметът на село Лисец Пламен Върбановски съобщи пред съда, че околните на пострадалия живеят в селото от няколко месеца и против тях има доста недоволства от локалните поданици.

"Не съм прострелял преднамерено индивида, просто беше самозащита, той искаше да влезе в къщата при детето ми ", съобщи на излизане от правосъдната зала Василев. "Дано излезе истината нескрито. Аз не съм желал изобщо да изстрелвам по него, те потеглиха, има го на видеозапис, ще го видят проверяващите. Нека оставим прокуратурата да си свърши работата. Не желая да давам оценки за никого ", сподели още той.

Окръжна прокуратура - Ловеч може да апелира мярката за неотклонение в тридневен период пред Апелативния съд във Велико Търново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР