Окръжният съд в Кърджали върна за допълнително разследване делото за

...
Окръжният съд в Кърджали върна за допълнително разследване делото за
Коментари Харесай

Съдът върна делото срещу Лютви Местан заради съществени нарушения

Окръжният съд в Кърджали върна за в допълнение следствие делото за злополуката с присъединяване на водача на ДОСТ Лютви Местан, при която почина 6-месечно бебе.
Още по тематиката
Според магистратите това се постанова поради позволени основни процесуални нарушавания.

Днес съдът даде ход на делото, откакто отхвърли настояването на отбраната за отсрочване на процеса.

Инцидентът, при който колата, ръководена от бащата на починалото момиченце, се удари с лекия автомобил на водача на ДОСТ, стана при разклона за момчилградското село Загорско на 14 април м.г. При опит на Местан, който бе зад кормилото на " Фолксваген Фаетон ", да се включи в основния интернационален път за Гърция последва конфликт с " БМВ " -то, движещо се от Кърджали по посока Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ". Зад кормилото е бащата Юсеин, в автомобила са брачната половинка му Емине и двете им деца. 6-месечната Еджрин почина на място, а родителите и по-голямото й братче бяха превозени в болница. Няколко часа след случая Лютви Местан беше арестуван от полицията и му беше повдигнато обвиняване за причиняване на гибел при несъобразителност.

По-късно обаче обвиняване бе повдигнато и против бащата Юсеин Ахмед , който ще застане пред магистратите като съпричинител на злополуката. Той е упрекнат за това, че при ръководство на БМВ 318, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като самичък и в изискванията на без значение съпричиняване с Местан, е направил злополука.

На излизане от правосъдната зала Лютви Местан съобщи, че няма виновност за злополуката . Според него е имало политическа поръчка той да бъде упрекнат непременно.

Прокуратурата осъществя тактика за създаване на обществения облик на килъра на дете и употребява всевъзможни незаконни средства, с цел да осъществя тази тактика. Стратегията беше 9 месеца да бъда държан като единствен обвинен без виновност. Ето това е парекселанс откровена политическа принуда, съобщи пред Българска национална телевизия водачът на ДОСТ.

Адвокатът на бащата на починалото бебе отхвърли коментар. Очаква се в седемдневен период Окръжната прокуратура да излезе със мнение дали ще апелира определението на съда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР