Окръжният съд в Кърджали постанови на Н.А.А. тригодишна условна присъда

...
Окръжният съд в Кърджали постанови на Н.А.А. тригодишна условна присъда
Коментари Харесай

Условна присъда за укриване на данъци за над 700 000 лева

Окръжният съд в Кърджали постанови на Н.А.А. тригодишна условна присъда с четиригодишен изпитателен период

Осъдителна присъда “лишаване от независимост ” за период от три години, с четиригодишен изпитателен период е постановил Окръжен съд - Кърджали по отношение на Н.А.А,. за укриване на налози в изключително огромни размери. Това се показва на интернет страницата на окръжния съд. Постановена е и конфискация на половината от притежаваните от подсъдимия моторни транспортни средства и неподвижен парцел.

С присъдата подсъдимия Н.А.А. е приет за отговорен за това, че при изискванията на продължавано закононарушение с пет обособени действия, като ръководещ и представляващ сдружение с лимитирана отговорност със седалище в град Джебел, избегнал определяне и заплащане на данъчни отговорности по Закона за налог върху добавена стойност (ЗДДС) в изключително огромни размери. Общият размер на сумата е 745 897,56 лева, като Н.А.А. удостоверил лъжа в подадени информации - заявления по отношение на изискуем и заплатен налог добавена стойност; употребявал документи с погрешно наличие при водене на счетоводство и при показване на информация пред органите по приходите; както и приспаднал неследващ се данъчен заем. За осъществените закононарушения обвиненият е наказан на “лишаване от независимост ” за период от три години, с четиригодишен изпитателен период.

Със същата присъда подсъдимият бе наказан да заплати на Министерството на финансите обезщетение за породени имуществени вреди, както и направени разходи по делото, се показва още в оповестената информация по делото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР