Окръжният съд в Кърджали насрочи делото за катастрофата с лидера

...
Окръжният съд в Кърджали насрочи делото за катастрофата с лидера
Коментари Харесай

Съдът насрочи делото за зверската катастрофа с Местан, при която загина бебе

 Окръжният съд в Кърджали насрочи делото за злополуката с водача на ДОСТ Лютви Местан, при която почина 6-месечно момиченце. Разпоредителното съвещание по делото ще стартира в 10 часа на 15 септември. Срещу политика е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност при пътно произшествие. Пред съда ще се изправи и бащата на починалото бебе Юсеин Ахмед.

Инцидентът стана на 14 април 2019 година на разклона за момчилградското село Загорско. При опит на Лютви Местан да се включи в интернационалния път за Гърция, последва конфликт с БМВ, движещо се от Кърджали по посока Кирково. В колата пътува Юсеин Ахмед със фамилията си, които прибират се в родното си село Първица. След удара беемвето изхвърча от пътя и пада в близкото дере. Загива 6-месечната Еджрин, 10-годишното й братче и родителите им са ранени. Според обвинителния акт при ръководство на " Фолксваген " Фаетон " Местан е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и правилника, като не се съобразил с пътен знак Б2 / " Стоп " / и с идващия по пътя с преимущество към кръстовището лек автомобил БМВ, не го пропуснал, вследствие на което по несъобразителност предизвикал гибелта на детето.

Юсеин Ахмед ще дава отговор за това, че се е движил със скорост по-висока от позволената от 90 км/ч. за сектора, навлязъл върху остров с налична пътна маркировка и не обезпечил всички условия за безвредното транспортиране на бебето, което се е возело необезопасено в колата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР