Окръжният съд в Кърджали наложи наказание от по 9 години

...
Окръжният съд в Кърджали наложи наказание от по 9 години
Коментари Харесай

Осъдиха брат и сестра, убили новородено

Окръжният съд в Кърджали наложи наказване от по 9 години затвор при първичен общ режим на 27-годишната Наджие Муса и 23-годишния й брат Исмаил за това, че в съучастничество умъртвили бебе, което се намирало в безпомощно положение, написа ДАРИК.

По делото е открито, че на 30 април 2016 година Исмаил и Наджие изоставили  новородената й рожба до тоалетна в кв. „ Възрожденци “ в Кърджали, покрай някогашното млекопреработвателно дружество. На 24 април 2016 година

Наджие родила бебето, само че не желала околните й да схванат, поради което решила да го изостави. За това й оказал помощ брат й. Момиченцето било оставено на земята, в тревата, покрай дърво и до двуметрова железна ограда, обрасла с шубраци.

Трупът на детето е бил открит на 2 май 2016 година от очевидец, който търсел боклуци в околните контейнерите. По делото е открито, че от 21 часа на 30 април 2016 година до непостоянен час на 1 май 2016 година е настъпила гибелта на детето, заради общо изстудяване, вследствие на въздействието на ниски температури на околната среда.

Присъдата на Окръжен съд-Кърджали може да се стачкува или апелира пред Апелативен съд-Пловдив.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР