Окръжният съд в Хасково наложи мярка за неотклонение "задържане под

...
Окръжният съд в Хасково наложи мярка за неотклонение "задържане под
Коментари Харесай

Съдът в Хасково постанови арест за мъж и жена от Белгия, отвлекли и държали за заложници собствените си 4 деца

Окръжният съд в Хасково наложи мярка за неотклонение "задържане под стража " за родителска двойка - белгиец и турска гражданка с белгийска карта за престояване, по искане по отношение на Европейска заповед за арест и гонене, издадена от съд в Лиеж, Белгия, оповестиха от Съдебната палата.

Мъжът Х. Д. и дамата Ф. Т. са били арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " на 26 декември. Те са упрекнати от управляващите в Кралство Белгия, че като родители на четири малолетни деца са ги "отвлекли, незаконно лишили от независимост и задържали на заложници ". Двамата ги държали нелегално повече от 5 дни. Най-вероятно двойката е била лишена от наставнически права и невръстните са били дадени на приемни родители поради "причиняване на вреди на психическата и физическата валидност на децата ", както написа в документите от Белгия, разясниха от съда в Хасково.

От там акцентират, че посоченото закононарушение е наказуемо в Белгия с оптимален период на наказване "лишаване от независимост " от една до пет години и санкция, а в случай че виновният е с лишени наставнически права, пандизът може да бъде избран на минимум три години. Мотивите на съда за определението са, че двамата нямат уседналост у нас и само "задържане под стража " е съответната в тази ситуация мярка за процесуална насила.

Определението на хасковския съд може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативния съд в Пловдив. Тепърва следва дело всъщност за екстрадиция на двамата арестувани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР