Окръжният съд в Хага вдигна запора над търговските марки на

...
Окръжният съд в Хага вдигна запора над търговските марки на
Коментари Харесай

Хагски съд сне запора над марките "Столичная" и "Московская"

Окръжният съд в Хага подвигна запора над комерсиалните марки на водките " Столичная " и " Московская ", наложени по делото на някогашните акционери на компанията ЮКОС против Русия, съобщи ТАСС.

Бившите акционери на ЮКОС отпред с преследвания от съветските управляващи олигарх Михаил Ходорковски реализираха правосъден запор в страните от Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) на комерсиалните марки на съветски алкохолни артикули, измежду които и на водките " Столичная " и " Московская ". Те имаха намерение да ги продадат на търг, а получените средства да включат в желае от над $50 милиарда против Русия, присъдени им от Апелативния съд в Хага през февруари. Компанията " Союзплодоимпорт ", която е собственик на марките, оспори това решение.

Международният арбитраж задължи Русия след 10-годишна правосъдна сага да изплати над $50 милиарда на фирмите Yukos Universal, Hulley Enterprises и Veteran Petroleum. Съдиите одобриха, че дейностите на Русия във връзка с ЮКОС са нарушили контракта към Енергийната харта, която страната е подписала, само че не е утвърдила. Русия апелира, тъй като съгласно нея не могат да се ползват клаузи, които още не са утвърдени.

Окръжният съд в Хага почете възражението на Русия и през 2016 година анулира задължението й да заплати над $50 милиарда Но по-горната инстанция - Апелативният съд в Хага - анулира през февруари решението на Окръжния съд и още веднъж принуди Русия да заплати над $50 милиарда Това решение бе оспорено от Русия през май във Върховния съд на Нидерландия. Запорът на съветски активи зад граница бе сметнат за прибързани бе вдигнат с днешното решение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР