Окръжният съд в Габрово даде 8 години затвор на млад

...
Окръжният съд в Габрово даде 8 години затвор на млад
Коментари Харесай

Дадоха 8 години затвор на габровец, надупчил клошар с нож заради забележка

Окръжният съд в Габрово даде 8 години затвор на млад мъж за опит за ликвидиране на клошар в изоставена постройка до студентско общежитие в града.

Съдът призна Е.М. за отговорен в това, че на 17 декември 2018 година, към 21,00-22,00 ч. в сграда наоколо до Студентско общежитие на ул. „ Студентска “ в Габрово, направил опит съзнателно да умъртви мъж от с. Табашка, общ. Севлиево, като му нанесъл голям брой прободни рани с нож. Видно от доказателствата по делото потърпевшият спял в необитаемата сграда, когато подсъдимият дружно с негов прочут пристигнали на същото място, с желание да „ дишат “ бронз. След сдърпване сред двамата младежи, единият си тръгнал, а Е.М. останал в постройката. По мотив провокиран от него звук потърпевшият му отправил забележка, което предизвикало последвалите удари с нож от страна на подсъдимия. По-късно Е.М. самичък алармирал на телефон 112 за осъщественото.

Делото е прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване. Подсъдимият декларирал, че се признава за отговорен по всички обстоятелства и условия, посочени в обвинителния акт. Така избраните му в началото 12 година затвор са редуцирани с 1/3, прецизират от пресцентъра на съда. Подсъдимият би трябвало да заплати на потърпевшия обезщетение за породени неимуществени вреди в размер на 50 000 лв..

Присъдата предстои на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР