Окръжният съд в Ерусалим днес отхвърли искането на израелския премиер

...
Окръжният съд в Ерусалим днес отхвърли искането на израелския премиер
Коментари Харесай

Отхвърлиха искането на Нетаняху за отлагане на съдебния процес срещу него

Окръжният съд в Ерусалим през днешния ден отхвърли настояването на израелския министър председател Бенямин Нетаняху за отсрочване на правосъдния развой за корупция против него, като постанови, че той ще стартира както бе планувано на 17 март, съобщи Асошиейтед прес.

Адвокатите на Нетаняху подадоха искане за отсрочване с претекста, че им би трябвало повече време, с цел да се срещнат с доказателствата. Прокурорите се възпротивиха на всякакво отсрочване и съдът одобри доводите им.

Нетаняху е разследван по три обвинявания - за корупция, заграбване и корист с доверие по отношение на поредност кавги, включващи приемане на скъпи дарове от богати другари и оферти за взаимно оказване на услуги с медийни магнати. Дългогодишният израелски министър председател отхвърля да е направил нещо неправилно.

Проблемите му със закона бяха в центъра на състоялите се предходната седмица трети подред избори в Израел за по-малко от година, които още веднъж доведоха до патова обстановка. Съперникът на Нетаняху - военачалник и някогашен началник на генералния щаб Бени Ганц отхвърля да влезе в едно държавно управление с него и наподобява решен да прокара в бъдещия парламент закон, който да забрани на упрекнати в закононарушения политици да заемат поста министър-председател, отбелязва АП. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР