Окръжният съд в Добрич реши делото за обявяване в несъстоятелност

...
Окръжният съд в Добрич реши делото за обявяване в несъстоятелност
Коментари Харесай

Мина Оброчище - сагата продължава

Окръжният съд в Добрич реши делото за оповестяване в неплатежоспособност на мангановата мина Оброчище да продължи в края на октомври. Това оповестява БНР.

Производството по делото е формирано по молби, импортирани при започване на тази година от Изпълнителната организация " Главна ревизия по труда " - София и " Енерго Про Продажби " АД - Варна.

Окръжният съд в Добрич за финален път задължи концесионера на мината край с. Църква " Евроманган " АД да показа нужната документи по делото за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност. Искането е импортирано поради неизплатени заплати на служащите, както и поради отговорности за доставка на електрическа енергия.

Двата желае се преглеждат в едно произвеждане, откакто Окръжният съд реши, че са налице законовите предпоставки за служебното им сливане.

Припомняме, че мангановата мина " Оброчище " е една от четирите в света и най-голямата в Европа. Финансовото й положение от години е несигурно, а Министерството на енергетиката към този момент два пъти краткотрайно приключва пълномощията на концесионера " Евроманган ". Също по този начин, още през февруари служащите на " Евроманган " АД обявиха, че от юли 2018 година не са им изплатени заплатите. Дължимите суми за електрическата енергия на рудника се заплащат със забавяне.

Следващото дело е планувано за 29 октомври. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР