Окръжният съд в Добрич призна финансови санкции, наложени на двама

...
Окръжният съд в Добрич призна финансови санкции, наложени на двама
Коментари Харесай

Български граждани, шофирали с превишена скорост в чужбина, ще платят глобите си у нас

Окръжният съд в Добрич призна финансови наказания, наложени на двама български водачи в чужбина, поради нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата, оповестиха от пресцентъра на съда.

Глобените са поданици на Добрич и Генерал Тошево. 34-годишен добричлия е бил глобен в Германия, за това че на 1 юни 2018 година, като лидер на товарен автомобил, движейки се по федерален път в землище Анвайлер, е превишил оптимално допустимата скорост отвън обитаеми места със 7 км/час. За това нарушаване немските управляващи са постановили българинът да заплати общо 128.50 евро - санкция от 100 евро и 28.50 евро за направените по административното произвеждане разноски.

Глоба от 145 евро ще заплати и 58-годишен мъж от Генерал Тошево, който е карал с превишена скорост в Холандия. На 20 октомври 2018 година той е бил засечен да се движи с 18 км/час над оптимално допустимата скорост на автомагистрала.

Производствата в Окръжен съд - Добрич са формирани след изпратени от Германия и Холандия удостоверения за използването на правилото на взаимно признание на финансовите наказания, наложени в страни - членки на Европейския съюз.

И двата правосъдни състава решиха, че не са налице учредения за отвод и разпоредиха българските жители да платят левовата равноценност на наложените им санкции.

Постановените правосъдни актове подлежат на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен период. След влизането им в действие преписи от тях ще бъдат изпратени на органите на Национална агенция за приходите за осъществяване. Приходите от санкциите постъпват в националния бюджет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР