Окръжният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение задържане под

...
Окръжният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Съдът в Добрич прати пласьор на дрога зад решетките

Окръжният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение задържане под стража на 24-годишен мъж от града. Той е притеглен като обвинен за това, че на 14 октомври т.г., без съответно позволение, е държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции - 25 грама марихуана и 40 грама амфетамини. Според повдигнатото обвиняване, мъжът е направил действието в съучастничество с 21-годишна жена, на която е наложена мярка „ подписка “.

Окръжният съд реши, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано в задоволителна степен съмнение за съпричастност на 24-годишния към закононарушението, за което е притеглен в качеството на обвинен и което се санкционира с отнемане от независимост за период от 2 до 8 години. Налице е и действителна заплаха при по-лека мярка за неотклонение той да се укрие или да извърши друго закононарушение.

От приложените по делото информации излиза наяве, че действието, за което е упрекнат мъжът, е осъществено в изпитателния период на предишно негово наказание за идентично закононарушение. Само това е задоволително съображение за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, показва в претекстовете си съдът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР